Troostend Licht in Park Berg en Bos: WereldLichtjesDag Apeldoorn 2023

Vrijdag 24 november 2023

Door Redactie

Ieder jaar op de tweede zondag in december verenigt de wereld zich in een bijzonder ritueel van liefde en herinnering: WereldLichtjesDag. Ook dit jaar wordt dit hartverwarmende evenement in Apeldoorn georganiseerd, een troostend lichtpunt voor hen die een kind hebben verloren.

Park Berg en Bos

Op zondag 10 december verwelkomt het park Berg en Bos in Apeldoorn bezoekers vanaf 18.30 uur om de serene sfeer van het park te ervaren. Een prachtige verlichte wandeling door de natuur leidt de bezoekers naar het vertrouwde Acaciaplein. Daar kunnen zij een hartenkaartje ophangen in de WereldLichtjesDag-boom en genieten van een kopje koffie, thee of chocolademelk.

Het programma

Het programma begint om 18.45 uur, met aandacht voor de verhalen van ouders die hun kinderen missen. Om 19.00 uur wordt traditiegetrouw het licht ontstoken, een symbolisch moment waarop wereldwijd kaarsen branden ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Mark Beumers en Daniëlle Boon. Ook is er een speciaal programma voor de aanwezige kinderen. Na afloop steken alle aanwezigen een sterretje aan voor het kind dat zij zo missen.

Extra speciaal dit jaar

WereldLichtjesDag Apeldoorn is dit jaar extra bijzonder, want naast indrukwekkende verhalen en prachtige muziek zal er ook een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig zijn. Op deze manier streven we ernaar de avond zo inclusief mogelijk te maken, zodat ook mensen met een gehoorbeperking deelgenoot kunnen zijn van de troostende sfeer.

Herinneringsharten

Iedereen die betrokken wil zijn en een kind wil gedenken, kan thuis alvast een herinneringshart uitprinten via de website van WereldLichtjesDag en deze beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering. Deze harten kunnen worden meegenomen naar het park en in de WereldLichtjesDag-boom worden gehangen. Ze zijn bewonderbaar tot Kerst 2023 en worden ook bij de entree van het park uitgedeeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!