Apeldoorn wil kosten oefenwedstrijd verhalen op NEC

Maandag 6 augustus 2012

Door Redactie

Google Maps

Plotseling moest het hele korps opgeroepen worden. NEC kwam namelijk een potje oefenen tegen Blackburn Rovers, de ploeg die vorig jaar degradeerde hij de Premier League. En dat deden ze onverwacht in Hoenderloo op het trainingsveld van een hotel in Hoenderloo.

De gemeente Nijmegen besloot zondag de wedstrijd (als onderdeel van de open dag) te verbieden, nadat ze sterke aanwijzingen hadden gekregen dat de supporters met elkaar op de vuist wilden gaan. Dit gebeurde namelijk ook al eerder op vrijdagavond in Deventer. Op de open dag werden veel gezinnen met kinderen verwacht. Bovendien was er naast het stadion ook een ander evenement. Om elk risico uit te sluiten schrapte loco-burgemeester Henk Beerten van Nijmegen het oefenpotje.

Omdat NEC en Blackburn Rovers toch de wedstrijd wilden spelen, werd er onverwacht uitgeweken naar Hoenderloo. Dit tot verontwaardiging van de gemeente Apeldoorn, die plots opgescheept werd met een mogelijk supportersprobleem. Dit bleek achteraf nog mee te vallen, mede omdat de wedstrijd achter gesloten deuren plaatshad. Toch had de gemeente Apeldoorn voldoende mankracht uit laten rukken, om alles rondom de wedstrijd in goede banen te leiden.

Voetbal International weet inmiddels te melden dat de gemeente Apeldoorn gaat onderzoeken of de gemaakte kosten van de oefenwedstrijd in Hoenderloo te verhalen valt op NEC.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!