Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoorner ontvangt gemiddeld 3,3 kerstkaarten via de post

Vrijdag 6 december 2019

Door Redactie

Inwoners van Apeldoorn kunnen gemiddeld 3,3 kerstkaarten per persoon verwachten via de post. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. Dat ligt iets lager dan het gemiddelde in Nederland (4,4 kerstkaarten per inwoner).

In de provincie Gelderland worden de meeste kerstkaarten bezorgd in West-Betuwe. Hier kunnen de inwoners dit jaar zelfs gemiddeld 5,7 kaarten verwachten. Scherpenzeel staat op de tweede plaats. De top 5 bestemmingen van kerstkaarten in de provincie Gelderland is:

  • West-Betuwe (met gemiddeld 5,7 kaarten per inwoner)
  • Scherpenzeel (met gemiddeld 5,6 kaarten per inwoner)
  • Hattem (met gemiddeld 5,4 kaarten per inwoner)
  • Heerde (met gemiddeld 5,3 kaarten per inwoner)
  • Buren (met gemiddeld 5,1 kaarten per inwoner)

Apeldoorn is daarmee terug te vinden op de 31e plek van de 51 Gelderse gemeenten.

De meeste kaarten in Nederland worden bezorgd in het Zuid-Hollandse Westvoorne. Westvoorne is daarmee dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Inwoners van deze gemeente ontvangen veruit de meeste kerstkaarten, namelijk gemiddeld 9,3 per inwoner.

Nederlanders vaker op tijd met versturen van kerstkaarten

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 17 december.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?