Apeldoorners in nieuw seizoen Nachtdieren van Ryanne van Dorst

Woensdag 14 oktober 2020

Door Redactie

In het nieuwe seizoen van het programma Nachtdieren gaat Ryanne van Dorst op zoek naar mensen die ’s nachts druk bezig zijn met van alles. Ze bezoekt verschillende steden, waaronder Apeldoorn. Ze gaat in de aflevering over Apeldoorn, die uitgezonden wordt op dinsdag 20 oktober, langs bij kunstenaar Kees Woestenenk en onderneemster Inez Scheper.

Ondergoed

Kees krijgt bezoek van Ryanne terwijl hij druk is met beeldhouwen. In het vooraankondigingsfilmpje is te zien hoe Kees de deur opendoet. In ondergoed, want hij werkt het liefst zonder kleren.  “En ik dacht ach, waarom niet. Ik vond het wel leuk. Als zij het interessant genoeg vinden om uit te zenden, dan heb ik er geen problemen mee om mee te werken.”

Ook is hij enthousiast over presentatrice Ryanne. “Ze is een leuk mens waar ik me direct bij op mijn gemak voelde. Haar vragen doen ertoe en de stemming tijdens de opnames was daarom ontspannen, ondanks dat ik toch wel gespannen was in deze voor mij geheel nieuwe ervaring op een voor mij ongewoon tijdstip.”

Hij vertelt dat de opnames een paar maanden geleden al zijn gemaakt. “Ze zijn ruim een uur bij me geweest.” Wat hij allemaal heeft laten zien en wat Ryanne hem allemaal gevraagd heeft, houdt hij nog even geheim. “Dat is straks te zien in de uitzending, ik denk niet dat ik daarop vooruit moet lopen. Zij wilden graag wat zien van wat ik aan het doen was.” Zelf heeft hij nog niet gezien wat er van het bezoek uiteindelijk allemaal in de uitzending komt. “Ik ben zelf ook heel erg benieuwd.”

Lekker gek

Inez Scheper van House of Tall, fashion voor lange mannen en vrouwen, komt ook aan bod in de aflevering. Ze hoeft niet lang na te denken of ze wel mee wilde doen. “Ik vond het superleuk omdat het lekker gek is”, zegt Inez. “En dat past wel bij ons.” Inez is niet elke nacht aan het werk. “Wij, vooral ik eigenlijk, werk wel regelmatig ’s nachts. Maar zo heel af en toe gaan we langer door voor een modeshow of bij het uitpakken van de nieuwe collectie.”

Ook Inez kon het goed vinden met Ryanne. “Ze is echt lachen. Een apart mens en lekker overdreven. We hebben een beetje lopen ouwehoeren. En als de camera’s uit zijn is ze ook aardig.”

De uitzending van Nachtdieren met daarin Apeldoorn is te zien op dinsdag 20 oktober om 21.55 uur bij NPO3.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!