Apeldoorns bedrijf Tomra en Tikkie ontwikkelen nieuwe emballageautomaat: de ‘Smartbin’

Woensdag 31 januari 2024

Door Tristan Zandstra

Een succesvolle samenwerking tussen Tomra en Tikkie heeft geleid tot een nieuw soort emballageautomaat. De ‘Smartbin’, een tijdje terug onthuld op vakbeurs Horecava, is ontworpen voor horecazaken en fastfoodketens.

Duurzame ontwikkelingen

Het Apeldoornse bedrijf, dat gespecialiseerd is in emballage-inname, begon in 1972 met het maken en verkopen van deze automaten. Recentelijk heeft het bedrijf de Smartbin ontwikkeld, een nieuwe automaat. Tomra zag potentieel in het concept en besloot dit apparaat te ontwikkelen, specifiek ontworpen voor horecazaken en fastfoodketens, met als doel het verzamelen en hergebruiken van lege cups.

Pilot

Rachael Driessen – Baerken, management assistent vertelt meer; “Bij de Burger King in Veenendaal wordt nu al een klein maandje een pilot gedraaid, de reacties op zijn positief.” De cups dragen een RFID-tag, een sticker met een chip erin. Achter de counter activeert iemandmet een waarde van 1,- euro. De Smartbin is compact, wat het makkelijker maakt voor restaurants om er eentje binnen het pand te plaatsen.”

Toekomst

De innovatieve emballageautomaat zit nu nog in de beginfase van zijn bestaan, maar in de toekomst zal de Smartbin in verschillende horecazaken en fastfoodketens komen te staan. “Ook is het idee om de Smartbin op evenementen zoals de Nijmeegse 4daagse in te zetten,” aldus Rachael.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!