Apeldoorns groene stroom & gas

Zaterdag 1 december 2012

Door Redactie

De voorinschrijving is geopend!

Inwoners van Apeldoorn kunnen vanaf nu overstappen naar het energiebedrijf van duurzame energie Apeldoorn (deA). Door over te stappen kiezen inwoners voor groene stroom die in (de gemeente) Apeldoorn is opgewekt. Klanten die er snel bij zijn ontvangen een uitnodiging om op 12-12-2012 samen de start van het energiebedrijf te vieren.

Voorinschrijving
deA wil graag iets doen voor de eerste klanten die overstappen. Daarom is er op www.de-a.nl een speciale voorinschrijving geopend van 1 t/m 10 december. Klanten die in deze periode overstappen, ontvangen een uitnodiging voor woensdagavond 12-12-2012 om samen de start van het energiebedrijf te vieren op het kantoor van deA in het informatiecentrum Ecofactorij.

Belangrijk moment
Voor deA is 1 december een belangrijk moment. Directeur Michael Boddeke: “We merken dat veel mensen behoefte hebben aan een lokale energieleverancier waar je de mensen kent en waarbij je weet waar de groene energie vandaan komt. Met het eigen Apeldoornse energiebedrijf deA kunnen we dat bieden.” Het energiebedrijf is onderdeel van de energiecoöperatie deA waarvan inmiddels bijna 250 Apeldoornse inwoners en bedrijven lid zijn. Met de inzet van deze betrokken mensen is het energiebedrijf op poten gezet. Mensen hoeven overigens geen lid te zijn om klant te worden van het energiebedrijf.

Lokale duurzame energie
De groene stroom die deA levert wordt opgewekt bij Waterschap Veluwe in Apeldoorn en Maatschap Kroes in Uddel. Door het vergisten van respectievelijk rioolslib en kalvermest wordt de energie opgewekt. Het gas dat deA levert is vergroend gas, ook wel ‘CO-2-neutraal gas’ genoemd. Ter compensatie van het gebruik van aardgas worden bomen aangeplant. deA wil het aantal duurzame bronnen in de toekomst vergroten en is hiervoor in gesprek met lokale producenten. De tarieven die deA hanteert voor de levering van groene stroom en gas zijn concurrerend in de markt.

Overstappen is eenvoudig
Op de website van deA kunnen inwoners eenvoudig overstappen door één formulier in te vullen. deA regelt vervolgens het opzeggen van het huidige contract en het afsluiten van het nieuwe contract. Om dit goed te laten verlopen werkt deA hierin samen met energiepartner Trianel. Deze samenwerking is nodig omdat deA (nog) niet over de verplichte leveringsvergunning beschikt. Trianel ondersteunt meerdere lokale energiecoöperaties in Nederland.

Zonder winstoogmerk
Energiecoöperatie deA is een organisatie zonder winstoogmerk. Het geld dat wordt verdiend, wordt weer geïnvesteerd in nieuwe lokale duurzame projecten. Op deze manier wil deA het aandeel duurzame energie dat in Apeldoorn wordt opgewekt vergroten.

Meer informatie en tarieven zijn te vinden op www.de-a.nl.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!