Apeldoornse kerk houdt online kerstexperience

Donderdag 24 december 2020

Door Redactie

Ieder jaar pakt de Basis in Apeldoorn groots uit om het traditionele kerstverhaal op een laagdrempelige manier relevant te maken. De afgelopen 5 jaar kwamen daar gemiddeld zo’n 10.000 bezoekers per jaar op af. Dit jaar stond de organisatie voor een uitdaging: hoe brengen we de boodschap van kerst in tijden van corona?

Gelovig of niet, kerst is vaak een moment waarop veel mensen besluiten om toch naar de kerk te gaan. Misschien uit nieuwsgierigheid naar de diepere betekenis van het kerstverhaal. Of gewoon omdat het een oude traditie is, die er met de paplepel is ingegoten. Als kerk weet de Basis juist deze doelgroep al jaren te boeien met hun kerstvoorstellingen. Maar toen kwam corona om de hoek kijken.

Kerst in de Cloud

Het zette de projectgroep die verantwoordelijk is voor de kerstproductie aan het denken. ‘Als mensen niet naar ons kunnen komen, dan brengen we ‘onze’ kerst naar hun’. En zo kwam een creatieve stroomversnelling op gang. Ze besloten een online kerst experience te organiseren, genaamd ‘Kerst in de Cloud’. Dit moet de ‘normale’ activiteiten rondom kerst naar de mensen thuis brengen.

Verschillende ruimtes in het gebouw van de Basis zijn omgebouwd tot heuse filmset, waar een herkenbare en humoristische short film wordt opgenomen die zich afspeelt rond kerst 2020. Dit verhaal zal ondersteund worden door prachtige muziek, die opgenomen wordt in de grote zaal van het gebouw, die vorig jaar nog twaalf keer gevuld werd met zo’n 800 bezoekers.

Bekijken

De voorstelling is (na gratis inschrijving) te bekijken op www.kerstindecloud.nl op de volgende data:

Kerstavond – 24 december 20.00 uur
1e Kerstdag – 25 december 11.00 uur en 20.00 uur
2e Kerstdag – 26 december 11.00 uur en 20.00 uur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!