Apeldoornse ondernemers slaan handen ineen voor onderzoek naar prostaatkanker

Donderdag 20 oktober 2016

Door Redactie

Sinds 2003 wordt in november op een ludieke wijze geld opgehaald voor onderzoek naar prostaatkanker. Ontstaan in Australië, laten de deelnemende mannen een maand lang hun snor staan onder de noemer ‘Movember’. De ‘Mo’ in Movember staat voor moustache, het Engelse woord voor snor.  Ook Apeldoorn doet dit jaar mee door middel van het evenement ‘Shave The Date’ dat op zaterdagavond 29 oktober in Mansion24 op het Leienplein plaatsvindt.

Ondernemers Romano Katabaloeboeng (Barber Ro) en Robin Batens (Mansion24) slaan met andere locals de handen ineen om tijdens dit evenement geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker maar ook om het onderwerp ter sprake te brengen. Op zaterdagavond 29 oktober wordt iedere man, tegen een vrijwillige bijdrage, voorzien van een clean shave door het team van authentieke barbershop Barber Ro.

Romano Katabaloeboeng, eigenaar van Barber Ro: ,,Tijdens dit evenement wordt iedere man uitgedaagd om tijdens de 30 dagen van november een snor te groeien, en zo je  eigen uiterlijk te veranderen. Hierdoor komen er gesprekken op gang waardoor er meer begrip en openheid ontstaat over prostaatkanker. In Europa overlijdt elke zes minuten een man aan deze ziekte. Geld voor onderzoek is noodzakelijk om dit aantal te verminderen en wij doen er alles aan om in Apeldoorn ons steentje bij te dragen.’’

Op zaterdag 29 oktober is het ook mogelijk om een portretfoto van jezelf te laten maken door Sven Scholten Photography (zoals de persfoto). Deze foto kan je op een t-shirt en/of poster laten drukken, de opbrengst hiervan wordt gedoneerd. Tevens is er een DJ, zijn er hapjes van BBQ King Dikkie en een loterij van schoenenmerk Boots&Barbers. Natuurlijk zijn vrouwen ook welkom! Een perfect right hearted place voor na het shoppen of om het weekend in te luiden. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel, alsmede 25% van de baropbrengst van die avond. Meer informatie over deze actie en hoe je kunt bijdragen, is te vinden op nl.movember.com/events.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?