Apeldoornse Sylke Wilbrink doet mee aan Miss Teen of Gelderland

Dinsdag 22 februari 2022

Door Tim Uilen

Jeffrey Hurenkamp

De finale van Miss Teen of Gelderland staat voor aankomende zaterdag op het programma. Vorig jaar won de Ugchelse Anne Brouwer de provinciale Miss Teen competitie en pakte vervolgens ook de landelijke Miss Teen titel. Een grote groep meiden uit Gelderland doen dit jaar weer mee met de competitie, waaronder vier uit Apeldoorn. In januari spraken we even met de Apeldoornse Sheana over haar deelname, vandaag spreken we met de 14-jarige Sylke. De enthousiaste volleybalster zit op de KSG in het derde jaar van de havo.

Hoe doe je mee aan een competitie zoals Miss Teen of Gelderland?

“Je kan jezelf opgeven of je kan gescout worden. Mijn zus heeft me op de laatste dag, net voor de deadline, opgegeven voor de casting dag. We kregen toen een mailtje dat ik daar naar toe mocht komen. Dat was super leuk en eigenlijk ook een beetje een verrassing, ik ben dus naar de casting dag toe gegaan. Daar hadden we eerst een voorstelronde, daarna een bikinironde en als laatste een Engelse vragen ronde. Het was best wel spannend, ik had bijvoorbeeld ook nog nooit op hakken gelopen. Er waren ook veel andere meiden, dus het was heel gezellig!

Ik wilde al heel lang aan dit soort dingen meedoen. Het is wel heel leuk, maar ik ben ook pas 14 jaar. Ik dacht dus even: “Moet ik me wel opgeven?” Ik wist ook niet zeker of het wel mocht. Mijn zus had gekeken en het kon. Toen wilde ik eigenlijk wel meedoen.”

Je hebt de casting dag gedaan en bent door, wat nu?

“Op de casting dag kregen we gelijk te horen dat we door waren. Meteen de week daarna hadden we de eerste fotoshoot, dit waren de stemfoto’s. We hebben nu ook vaak op zondag een trainingsdag bij Club Pelikaan in Apeldoorn. Voor zo’n dag komen we daar aan, gezellig met alle meiden, en dan gaan we als eerste de dans oefenen. Daarna oefenen we vaak de catwalk, hoe je jezelf moet voorstellen en bijvoorbeeld nu ook yoga wat heel leuk is.

De finale is op zaterdag en net daarvoor gaan we nog even oefenen. Wij, de teens, zijn dan in de middag en de beauty’s zijn dan ’s avonds. Door corona kan dat niet allemaal samen en is dat dus opgesplitst, zo kunnen wij ook wel meer vrienden en familie meenemen. Het is wel jammer, want het was vast leuk geweest met de beauty’s.”

Hoe ziet die finale er precies uit?

“Dat is wel bijna een hele dag en er zijn verschillende rondes. Je hebt een voorstelronde, dansronde, bikinironde, galaronde en hashtag-ronde. In die laatste ronde moeten we een genuanceerde mening geven over een onderwerp dat in het nieuws is. Ze kijken natuurlijk niet alleen naar uiterlijk, maar ook naar hoe je het hele traject hebt gedaan. Bijvoorbeeld je inzet, maar ze kijken ook naar hoeveel stemmen je hebt. En als laatste ook naar hoe je de finale hebt gedaan.”

Los gezien van het resultaat, is dit iets wat je in de toekomst nog meer wilt doen?

“Ja, ik heb er nu al zoveel van geleerd en je wordt er ook zelfverzekerder van. Het is daarnaast heel leuk met de meiden, iedereen helpt elkaar namelijk. Misschien dat ik er inderdaad in de toekomst verder mee wil gaan, ik ben nog iets te jong om dat te beslissen. Dat was aan het begin ook even spannend, dat ik zo jong was. Maar daar merk ik nu niks meer van, het is gewoon heel gezellig met de andere meiden. Dat leeftijdsverschil maakt niet echt uit.”

Je kan Sylke steunen door ‘Poll Gelderland Sylke’ naar 3010 te sms’en.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!