In Beeld: Anne Brouwer, Miss Teen of the Netherlands 2021

Zaterdag 2 oktober 2021

Door Dione Lam

Martin Bierman

Gespannen op de bank met haar ouders, zus en vriend. Wachtend op de uitslag, niet wetend dat ze Miss Teen of Gelderland zou winnen. Zo begon de reis naar Miss Teen of the Netherlands voor de 18-jarige Anne Brouwer uit Ugchelen. Die competitie winnen leek voor haar net een stapje te ver, toch is het Anne gelukt om de harten van de jury te stelen.

Over Anne

Geboren: 8 oktober 2002, 18 jaartjes jong!
Broers of zussen: 1 oudere zus van 20 jaar.
Meest trots op: ik denk toch wel mijn doorzettingsvermogen.
Raakt geïnspireerd door: mijn oma, ze staat altijd heel positief in het leven en lacht overal om. Ik vind dat een super mooie manier om in het leven te staan en neem daar een groot voorbeeld aan.
Hekel aan: mensen die heel overdreven en nep doen en aan wortels haha!
Houdt van: ik hou enorm veel van dansen, gezelligheid en van sushi eten.
Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Een heerlijke vakantie!

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Anne Brouwer uit Ugchelen. Ik doe nu de opleiding journalistiek in Zwolle. Ik zit nu in mijn eerste jaar en het bevalt mij enorm goed! Het was uiteraard even wennen in het begin, maar nu ik eenmaal bezig ben vind ik het super leuk. Daarnaast dans ik, ik doe de dansstijl Dancehall. Verder vind ik het leuk om naar de sportschool te gaan, met vriendinnen af te spreken en ik ben enorm graag bezig met kleding.”

 

Ik zei ook de hele tijd tegen mijn vrienden dat ik sowieso niet ging winnen, maar dat het toch leuk zou zijn als ze even gingen kijken.

 

Wat ging er door je heen toen je werd verkozen als Miss Teen of Gelderland?

“Ik was echt super blij en ook enorm verrast, ik had het namelijk totaal niet verwacht! Ik was echt super verbaasd en blij. Veel meer gaat er op dat moment niet echt door je heen. Het is meer gewoon gek, ik moest echt even een moment nemen om het te beseffen. Ik zat thuis op de bank met mijn ouders, mijn zus en vriend. Op het moment dat de winnaressen bekend werden gemaakt moest je wel live in beeld, dit ging dan via een zoom-meeting.”

Hoe was Miss Teen of the Netherlands in vergelijking met Miss Teen of Gelderland?

“Het was heel anders. Een stuk drukker, dat kan ik je wel vertellen. Je hebt ook te maken met hele andere meiden uit verschillende provincies. Ook merk je heel erg dat je niet meer zo dicht bij elkaar woont, dat was een heel ander gevoel. Je krijgt nieuwe coaches en begeleiders, die overigens echt super leuk en lief waren. Verder zijn er echt andere dingen die je moet doen. Bij Gelderland had je dan alleen dat je leert catwalk lopen, met social media om te gaan, dat soort dingen. Bij Nederland had je dat ook wel, alleen veel minder. Je had wel trainingsdagen, maar toch op een andere manier.”

 

Je leert er enorm veel van. Ik heb enorm veel zelfvertrouwen gekregen en ik durf meer voor een groep te staan.

 

Hoe ben je erop gekomen om mee te doen met de wedstrijd?

“Ik deed al wat modellen werk. Toen kwam ik een meisje tegen die mee had gedaan aan Miss Teen of Gelderland vorig jaar, ik kwam met haar in contact. Vanuit daar ben ik zelf onderzoek gaan doen naar hoe het in elkaar zat en heb ik YouTube video’s daarover gekeken. Toen dacht ik: “Oh, dat lijkt me wel echt super leuk!” In die week werd ik ineens gescout en toen wist ik zeker dat ik dit wilde doen. Zo is het eigenlijk gegaan.”

Welke ervaringen neem je mee?

“Je leert er enorm veel van. Ik heb enorm veel zelfvertrouwen gekregen en ik durf meer voor een groep te staan. Mijn sociale vaardigheden zijn ook een stuk beter geworden. Ik ben veel makkelijker geworden in nieuwe mensen leren kennen, zodat ik nu een lekker praatje kan maken met iedereen. Deze vraag vind ik wel lastig te beantwoorden, je leert daar zo veel! De helft is me ook over het hoofd geschoten. Vaak denk ik ook, wat heb ik nou allemaal geleerd?”

Hoe nu verder?

“De planning staat nu erop dat ik in december naar India ga. Het is nog niet zeker of dat door gaat vanwege corona. In India ga je dan opnieuw de wedstrijd in en strijdt je tegen alle Teens uit verschillende landen. Dan heb je eigenlijk weer een nieuw traject, wat ongeveer 2 weken duurt. Verder kan ik er niet heel veel over vertellen, omdat ik er verder ook niet veel over weet! Je hebt dan in ieder geval weer een finale en als je die wint krijg je de naam Miss Teen International 2021.”

Hoe schat jij je kansen in voor India?

“Oeh dat vind ik erg lastig, omdat ik niet precies weet wie alle finalisten zijn. Inschatten wat hun kwaliteiten zijn is dan niet heel makkelijk, maar de concurrentie van de meiden zal enorm hoog liggen, dat zeker. Ik zal heel erg mijn best moeten doen. Natuurlijk ben ik dat van plan. Ik blijf ten alle tijden mezelf en ik blijf doen waar ik gelukkig van word. Daarin ben ik anders dan de rest, dus ik neem aan dat de jury dat enorm kan waarderen!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

In Beeld Portretten
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!