Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoornse VMBO’ers Robin, Tessa en Vera strijden om titel

Dinsdag 12 november 2019

Door Redactie

VMBO-scholen uit de gemeente Apeldoorn vinden dat, VMBO’ers best wel wat trotser mogen zijn op hun opleiding. Daarom kunnen de 3e-jaars leerlingen van het Sprengeloo, Veluws College Cortenbosch en Edison College die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden, op donderdag 14 november mee doen aan een zogenaamde ‘hoogvliegersverkiezing’ waar ambitie, vakmanschap, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid voorop staat.

Dani Maksimov, beter bekend als Dani Apeldoorn of Rapper Dani, is 23 jaar en wil jongeren in Apeldoorn inspireren met zijn rapmuziek en freestyle optredens. Tijdens de finale zal hij het publiek verrassen met een ‘custom-made’ rap, waarbij het publiek een belangrijke rol zal spelen.

Finalisten

Na een verkiezing hebben Robin Klomp, Tessa Berns en Vera Bosch de meeste stemmen binnengesleept. Robin combineert topsport met school, Vera heeft naast school haar eigen onderneming en Tessa werkt als vrijwilliger in de zorg buiten de schooltijden. Deze 3 finalisten strijden op donderdag 14 november om het ambassadeurschap waarbij zij zichzelf presenteren aan het publiek en een vakjury. De winnaar mag zich een jaar lang ambassadeur van het VMBO in Apeldoorn noemen en ontvangt een mooie prijs.

Volop kansen met een vmbo-diploma

Met deze campagne werken de initiatiefnemers: de gemeente Apeldoorn en de 3 Apeldoornse vmbo-scholen aan een positief beeld van het VMBO-onderwijs. Door effectief samen te werken, bieden de 3 VMBO-scholen in Apeldoorn aan iedere leerling een passende opleiding die een zekere basis legt voor vakopleidingen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?