Apenheul gaat inwoners Apeldoorner meer betrekken bij activiteiten

Woensdag 29 juli 2015

Door Redactie

© Apenheul

Apenheul wil inwoners van de gemeente Apeldoorn meer betrekken bij al zijn activiteiten. Daarom is het dierenpark een aantal samenwerkingen aangegaan met Apeldoornse organisaties uit verschillende lagen van de samenleving. Onder andere cliënten van de voedselbank en leerlingen van Apeldoornse basisscholen profiteren van de samenwerking.

Toch een dagje uit
Apenheul wil alle Apeldoorners van jong tot oud op een passende manier betrekken bij het park. “Wij zijn trots op Apenheul en willen dat iedereen daarvan kan genieten”, legt Erwin Cheizoo uit. Hij is Manager Operationele Zaken bij Apenheul en initiatiefnemer van dit plan. Apenheul is daarom een samenwerking aangegaan met de voedselbank Apeldoorn. Inwoners van de gemeente Apeldoorn die in aanmerking komen voor de voedselbank ontvangen van Apenheul een gratis entreekaart. “Zo krijgen ook mensen voor wie een dagje Apenheul financieel niet is weggelegd de kans ons prachtige park te bezoeken”, aldus Cheizoo.

Educatief lesprogramma
Daarnaast wil Apenheul de jeugd meer betrekken bij het park. Jaarlijks mogen alle groepen zes van Apeldoornse basisscholen het dierenpark gratis bezoeken. Natuurlijk krijgt dit bezoek wel een educatief tintje door het te combineren met het gemeenteprogramma ‘Jongeren op gezond gewicht’. Cheizoo legt uit: “Leerlingen kunnen veel leren van apen, ook als het gaat om eten en bewegen. Net als bij mensen is een gezond gewicht ook voor apen heel belangrijk. Daar besteden we in Apenheul veel aandacht aan.”

Welkom in Apeldoorn
Verder wil het dierenpark mensen die naar de gemeente Apeldoorn verhuizen welkom heten. Daarom vindt elke nieuwe inwoner van de gemeente Apeldoorn bij wijze van welkomstcadeau een seizoenkaart voor Apenheul op de deurmat. Ook de zakelijke markt zal in de toekomst profiteren van Apenheul. “We willen onze duurzame congreslocatie De St@art beschikbaar stellen als platform voor Apeldoornse (netwerk)bijeenkomsten”, legt Cheizoo uit. “Zo kunnen we onze liefde voor de natuur met verschillende doelgroepen delen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Apenheul

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!