Apenheul opent met nieuwe apensoort

Zondag 17 april 2016

Door Redactie

Apenheul heeft zijn poorten weer geopend voor publiek. Afgelopen winter heeft het park twee nieuwe apensoorten mogen ontvangen. En om te vieren dat Apenheul door het Nederlandse publiek is verkozen tot Leukste uitje van Nederland, start het park zijn seizoen met een grote openingsactie.

De aap met vier ogen
Al vanaf de opening kunnen bezoekers genieten van een gracieuze, nieuwe apensoort in Apenheul: de roodkruinmangabey. Het is een opvallende verschijning. Door zijn spierwitte oogleden, die afsteken bij zijn zwarte gezicht, wordt hij ook wel ‘de aap met vier ogen’ genoemd. Apenheul heeft drie vrouwen en één man ontvangen en hoopt dat het groepje zich op den duur uit zal breiden met jongen.

Binnenkort zal nog een nieuwe soort te zien zijn in het park: de kroonmaki. Apenheul heeft al een vrouwtje gekregen, die in afwachting van een man nog even achter de schermen zit. Als het koppel gevormd is zullen ook deze apen los gaan lopen tussen de bezoekers van Apenheul.

Meer uitbreiding
Onder andere bij de orang-oetans, ringstaartmaki’s, Javaanse langoeren en kapucijnapen zijn de afgelopen maanden apenbaby’s te geboren. En onlangs werd bij de Hanuman langoeren ook een kleintje geboren. Het is voor het eerst dat deze soort, die in 2014 naar Apenheul kwam, voor nageslacht heeft gezorgd in het dierenpark. Alle baby’s zijn al direct te zien voor publiek.

Openingsactie
Apenheul blijft vernieuwen, zodat de bezoeker een uniek dagje uit kan beleven. Iedere keer weer. Niet voor niets is Apenheul verkozen tot Leukste uitje van Nederland. Dat viert het dierenpark met een grote openingsactie. Van 15 april t/m 15 mei mogen kinderen (3 t/m 12 jaar) voor slechts een tientje naar binnen, dus ook in de meivakantie.

Openingstijden
In 2016 is Apenheul van 15 april t/m 30 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Van 16 juli t/m 28 augustus is het park open van 9.00 tot 18.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.apenheul.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Apenheul

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!