Apenheul trapt hoogseizoen af met onderzoekersweken

Maandag 17 juli 2017

Door Redactie

Apenheul staat deze zomer in het teken van onderzoek. Tot en met 27 augustus kunnen kinderen tijdens de speciale onderzoekersweken zelf op onderzoek uitgaan tussen de apen. Ze mogen bijvoorbeeld zelf apenpoep onderzoeken en meedoen met een echte onderzoekerstocht tussen de boomtoppen. De twee kinderen die Apenheul in mei selecteerde als VIP-onderzoekers, trapten de onderzoekersweken officieel af. Zij openden zaterdag 15 juli de poorten van het dierenpark.

Activiteiten
Tijdens de onderzoekersweken zijn er in het hele park activiteiten voor kinderen met als doel om meer over de apen te leren. Het avontuur start bij het onderzoekersbasiskamp na de entree van het park. Hier krijgen kinderen gratis een speciale apenspotkaart om alle 37 apensoorten in Apenheul te vinden. Ook zijn hier spotpakketten te koop in de vorm van rugzakjes met handige items voor echte onderzoekers. Verderop in het park kunnen kinderen poep onderzoeken, mee met een onderzoekerstocht en zelfstandig op onderzoek uit dankzij alle nieuwe, educatieve elementen in het park.

Ruime openingstijden en korting
Tijdens de onderzoekersweken van 15 juli tot en met 27 augustus is Apenheul langer open dan normaal. Bezoekers kunnen van 9.00 tot 18.00 uur in het dierenpark terecht. Bovendien is een bezoek in de zomermaanden extra voordelig. Wie in juli en augustus naar Apenheul komt en een kaartje via de website koopt, kan tot maar liefst 7,50 euro korting per persoon verdienen. Bezoekers ontvangen bijvoorbeeld korting als zij vroeg of juist later op de dag arriveren. Zo probeert het apenpark de bezoekersstromen op een dag beter te spreiden en iedereen een unieke beleving te bieden.

Pizza-restaurant
Voor alle apen-onderzoekers die na afloop van hun dagje uit trek hebben gekregen, heeft Apenheul een mooie uitkomst. Na twee voorgaande succesvolle jaren, worden ook deze zomer de deuren van het pizza-restaurant geopend. Gasten kunnen hier onbeperkt genieten van versgebakken pizza’s. Het pizza-restaurant ligt op de aanlooproute naar Apenheul en is open op 15 en 16 juli en van 22 juli tot en met 27 augustus vanaf 16.00 uur. Volwassenen betalen 13,50 euro per persoon, kinderen 7,50 euro. Kaartjes zijn te koop aan de deur of bij de bezoekersreceptie van Apenheul.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Apenheul

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!