Apenheul zoekt floormanager voor de souvernirshop

Vrijdag 22 juni 2018

Door Redactie

,,Een groot feest.” En: ,,Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.” Zomaar een greep uit hoe medewerkers van Apenheul het werk dat ze doen bij het dierenpark omschrijven. Ben jij op zoek naar een baan en zou je best ‘Floormanager’ van de souvernirshop van Apenheul willen worden? Lees dan vooral snel verder.

De 45-jarige Heleen van de Mars is bezig met haar tweede seizoen bij Apenheul. ,,Toen ik de vacature langs zag komen voor seizoenmedewerker in de souvernirshop, twijfelde ik geen moment.” Heleen kwam naar eigen zeggen ‘in een warm nest terecht’. ,,Ik heb met iedereen leuk contact en de betrokkenheid onder collega’s in het park is groot.”
Ze staat achter de keuzes die Apenheul maakt op bijvoorbeeld het gebied van duurzaam ondernemen en natuurbehoud. ,,Ik ben zelf ook enorm duurzaam bezig. Dat Apenheul dat ook doet, merk ik dagelijks. Zo vraagt Apenheul aan de medewerkers of ze bijvoorbeeld voor de lunch zo min mogelijk plastic mee willen nemen, maar ook in de souvenirshop zelf is veel te zien over de duurzame projecten waarbij Apenheul betrokken is. Zo verkopen we in de souvenirshop koffie van ons eigen koffieproject in Peru.”
Geen enkele dag is hetzelfde, vertelt Heleen. ,,Er is geen dag waarop je kunt voorspellen hoe druk het wordt. Op een mooie zondag in het hoogseizoen zijn er soms wel 7.000 bezoekers op een dag. Voor je het weet, is je week weer voorbij. De leeftijden van de medewerkers in het team lopen uiteen van 16 tot 60 jaar.” De verhalen van bezoekers die ze hoort in de shop raken haar regelmatig. ,,Zo ontmoette ik laatst een familie die voor het laatst in Apenheul was geweest met hun oma. Oma was inmiddels overleden en dus kwamen ze haar daar eren. Heel bijzonder dat mensen je dat vertellen.”
Ze vindt Apenheul een fijne plek om te werken. ,,Apenheul wil je laten meedenken en het beste uit mensen halen. Alles is bespreekbaar en er is een ideeënbus waar je je ideeën in kunt doen. De hele beleving hier in het park, ook voor de medewerkers, geeft zo’n enorm fijne sfeer. En als het druk is, springt iedereen bij. Niemand voelt zich te goed om even te helpen, onlangs hielp zelfs de directeur even mee in de souvernirshop. Echt, ik zou hier nog wel jaren willen werken.”

Toen Vera Ketelaar (19) begin dit jaar besloot te stoppen met haar studie aan de Universiteit, leek het haar een leuke uitdaging om haar ‘vrije tijd’ te overbruggen met werken bij Apenheul. ,,Ik solliciteerde eigenlijk voor de bezoekersservice, maar ze zochten ook parkstewards voor nog meer uren in de week. Ik had tijd zat, dus ben ik dat gaan doen.” Als parksteward heeft ze een hele brede rol. ,,Zo hou ik in de gaten of alles goed gaat in het gebied waarin de apen loslopen, of bezoekers zich bijvoorbeeld wel aan alle regels houden. En ik ben tegelijk gastvrouw; ik beantwoord vragen die de bezoekers hebben.”
Ook Vera ziet veel van de duurzame aanpak van Apenheul terug in haar werk. ,,Ik rij veel in de elektrische karretjes binnen het park. Ook vind ik het mooi om te zien dat er in het park spelletjes zijn om kinderen spelenderwijs bewuster te maken van het milieu. Zo is er een spel waarbij duidelijk wordt dat ze best eens korter kunnen douchen om water te besparen.”
Wat Apenheul zo uniek maakt om bij de werken? Daar hoeft Vera niet lang over na te denken. ,,Van Apenheul is er maar één en het is heel gaaf daarvoor te mogen werken”, vindt ze. ,,Iedereen kent het park en komt er met een glimlach heen. Het is een dagje uit en jij mag eraan bijdragen dat dat dagje uit net nog even wat leuker wordt.” ook vindt ze Apenheul ‘zoveel meer dan alleen maar een dierenpark’. ,,Veel van wat ze verdienen gaat naar goede doelen en projecten die lopen. Daarnaast is er veel contact met ons, de medewerkers. Iedereen is gelijk, of je nou in de shop staat, in de horeca of dat je de dieren verzorgt.” Doordat ze zo dichtbij de dieren komt, is ze overigens aangestoken met het ‘dierverzorgingsvirus’. ,,Na de zomer wil ik beginnen met een studie Dierverzorging. Het voordeel is dat ik dichtbij de bron zit en dat ik dus al veel informatie heb kunnen inwinnen hierover bij de directe collega’s. Hopelijk werk ik hier over een paar jaar nog steeds, maar dan dus als dierverzorger.”

Ook werken bij Apenheul?

Daar zoeken ze momenteel een floormanager voor de souvenirshop:
Als floormanager souvenirshop stuur jij het team van de souvernirshop aan. Je bepaalt de kaders en zet de grote lijnen uit, zodat de medewerkers hun werk goed kunnen doen. Dit betekent dat jij het assortiment van de souvenirshop bepaalt en alle producten inkoopt. Je onderhoudt dus ook de contacten met nieuwe en bestaande leveranciers. Ook bepaal je de prijsstellingen en beheer je de voorraad. Verder denk je na over een goede en aantrekkelijke indeling van de souvenirshop en zorg je ervoor dat deze past bij de beleving in het park. Tot slot handel je alle financiële en administratieve zaken af.

Wat heb je daarvoor nodig?

Onze ideale kandidaat heeft MBO+ werk- en denkniveau, aantoonbare ervaring in de retail en met het aansturen van medewerkers. Je krijgt energie van plannen en organiseren, het continu aanscherpen van processen, maar ook van praktisch meewerken op de afdeling. Je bent bereid een stapje extra te zetten, je kunt makkelijk schakelen en je bent flexibel. Je helpt en adviseert bezoekers graag bij het kopen van producten en je vindt het leuk om de verhalen achter de souvenirs te vertellen. Je bent van nature gastvrij, servicegericht en natuurlijk representatief. Je vindt duurzaamheid belangrijk en brengt dit in de praktijk. Je koopt producten bewust in en hebt oog voor duurzame materialen.

Daarnaast:

 • Werk je zorgvuldig en heb je oog voor kwaliteit;
 • Ben je resultaatgericht. Je hebt commercieel inzicht en vindt het leuk om verkoopcijfers te analyseren;
 • Heb je een gezonde dosis humor en ben je een sprankelende persoonlijkheid. Bezoekers een bijzondere dag bezorgen geeft jou energie;
 • Beheers je de Nederlandse taal en kun je je goed redden in het Engels en Duits;
 • Woon je bij voorkeur in de omgeving van Apeldoorn.

Wat krijg je daarvoor terug?

 • Een baan voor 24-28 uur per week bij één van de leukste uitjes van Nederland. Geen dag is hetzelfde. Je bent bereid je werkdagen hierop aan te passen.
 • Een jaarcontract. Als het goed gaat, krijg je daarna een vast contract. Je start op korte termijn.
 • Goede kansen om je kwaliteiten verder te ontwikkelen.
 • Een baan bij een organisatie die haar steentje bijdraagt aan een betere wereld. Ze werken wereldwijd aan natuurbehoud, steunen de apen in het wild en werken zo duurzaam mogelijk.
 • Een bijzondere werkomgeving met mensen én dieren. De apen en andere dieren leven hier zo natuurlijk mogelijk. Je collega’s hebben stuk voor stuk hart voor de organisatie.
 • Een baan binnen een team met veel jonge en enthousiaste collega’s, waarbij er naast hard werken ook veel ruimte is voor gezelligheid.
 • Een passende beloning conform de Leisure CAO.

Geïnteresseerd? Overtuig Apenheul dan dat zij jou in het team moeten hebben! Solliciteer direct via het onderstaande formulier of stuur je motivatie met CV naar ikbenovertuigd@apenheul.nl ter attentie van Martijn Nagel.

Ben je nog op zoek naar een leuke zomerbaan? Apenheul zoekt nog vakantiekrachten voor verschillende afdelingen, zoals de bezoekersservice en horeca. Kijk voor meer informatie op www.apenheul.nl/vacatures.

 • Max. bestandsgrootte: 30 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Apenheul

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!