Help de bevolking van Oekraïne

Architectuurprijs 2011 voor nieuwe entreegebouw Het Loo

Woensdag 30 november 2011

Door Redactie

Vrijdag 25 november jl. is de Architectuurprijs Apeldoorn 2011 toegekend aan het nieuwe entreegebouw van Paleis Het Loo. Het eigentijdse gebouw, naar een ontwerp van architect Koen van Velsen, wordt in het juryrapport geroemd om zijn ingetogen allure en hoge kwaliteit in alle details.

In het nieuwe entreegebouw vindt onder meer de verkoop van toegangsbewijzen plaats, daarnaast zijn er een ontvangstruimte en sanitaire voorzieningen voor bezoekers. Op de wand worden permanent filmbeelden getoond die de sfeer in en rond het paleis gedurende alle jaargetijden tot uitdrukking brengen. Het gebouw bevat ook een ondergronds textieldepot. Het ontwerp van Koen van Velsen werd, na een door Rijksbouwmeester Mels Crouwel uitgeschreven prijsvraag in 2007, voorgedragen als het winnend ontwerp en is dit voorjaar van2011 ingebruik genomen. Met de toekenning van de Architectuurprijs Apeldoorn 2011 kan het gebouw van Van Velsen worden beschouwd als de belangrijkste architectonische verrijking van Apeldoorn in het afgelopen jaar.

De Architectuurprijs Apeldoorn is een jaarlijkse prijs voor architectonische en stedenbouwkundige projecten, kunstwerken en inrichting van de openbare ruimte in de gemeente Apeldoorn. De prijs werd afgelopen vrijdag voor de achttiende keer uitgereikt tijdens de Nacht van de Architectuur in Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?