Help de bevolking van Oekraïne

Arie Bombarie! (Mijn Buurt)

Dinsdag 2 augustus 2011

Door Ragrenner

Arie woont net voorbij de Lidl in een stacaravan op een braakliggend terreintje. Arie is woonwagenbewoner maar is van het kamp geflikkerd. Moest zo nodig vreemdgaan met de buurvrouw en heeft een familielid financieel een kunstje geflikt. Moet je niet doen binnen de woonwagengemeenschap. Hij kreeg een caravan en tienduizend euro mee, dat dan weer wel. Oprotten Arie, en laat je neus hier niet meer zien want dan ben je aan de beurt! Het laat zich raden wat daarmee bedoelt wordt, en geloof me, dat overleef je niet!

Arie is teleurgesteld in alles en iedereen en erg nors. Boven zijn hoofd hangt meestal een stripverhaalachtige donderbui. Zelden is hij in voor een praatje, behalve als hij een flinke slok op heeft, zoals vanmiddag. Gek genoeg maakt hem dat milder.

He Arie, nog een wagentje verkocht? Arie prutst wat met 45-kilometerkarretjes als bijverdienste.
Wat moet je van me buur? Niks Arie, gewoon een babbeltje, voel me kut maar bij jou valt het altijd weer in het niet. Hier, een biertje van buurman Lidl.
Duitse troep bedoel je, ik steun die nazi’s niet, maar ja, als je niks beters hebt!
Proost Arie, op de liefde die gaat en zelden komt zoals je wilt!
Domme opmerking buur, je moet de liefde opblazen, dopje er op en gaan met die banaan. Uitspoelen na die tijd en terug in de doos, tot volgende week.

Arie, je gaat me toch niet vertellen dat je je op een vrouwelijke rubberboot loopt te botvieren? Dat lijkt me wel erg eenzaam man!
Dat was ik al bij mijn eigen wijf buur, waarom denk je dat ik een deurtje verder ging, al gaf dat alleen maar meer gezeik? Lola zegt alleen maar Oooooh, en dat vul ik dan zelf in. Arie zet ondertussen de doos op tafel en ik staar in een open mond achter een cellofaantje.
Tsja, ik moet toegeven, lekker rustig. Kost dat nou Arie?
Vijfenzestig euro buur, en geen gat in de hand, hou je zwaar aan over. Elk jaar met kerst koop ik een nieuw meissie, wat wil je nog meer?
Vlees en bloed Arie, iemand van vlees en bloed die lieve woordjes zegt.
Moet je een sneetje brood met rosbief nemen buur, en nu opgedonderd!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?