Arthur en Wilfried hebben beste technische talent van Nederland

Zondag 10 april 2016

Door Redactie

Arthur de Bruin (20 jaar) en Wilfried Loman (22 jaar), beiden werkzaam bij Hollander Techniek in Apeldoorn, zijn de winnaars van de Vakkanjer-finales. Dit zijn wedstrijden waarin mbo’ers strijden om de titel van het beste technische talent van Nederland. Arthur en Wilfried mogen zich nu opmaken voor de Euroskills waar ze de concurrentie aangaan op Europees niveau.

Drie dagen lang kregen Arthur en Wilfried verschillende uitdagingen op het gebied van mechatronica (mechatronica is een combinatie van verschillende technieken zoals elektrotechniek, werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek). Zo waren ze voornamelijk bezig met het bouwen en programmeren van een mini-productielijn. Arthur deed de opbouw van de lijn en Wilfried deed het programmeerwerk.

Arthur de Bruin over de finales: ,,De eerste dag ging super. Daar hadden we de maximale score. Tijdens de tweede dag kregen we een moeilijke opdracht, die niemand op tijd af kreeg. Dat ging alsnog wat minder, maar we mochten niet ontevreden zijn. De laatste dag hadden we twee opdrachten. De eerste opdracht ging niet goed, maar we lieten ons de moed niet in de schoenen zakken, de tweede opdracht ging gelukkig veel beter. Het was spannend tot het eind.”

Arthur en Wilfried genieten de komende periode van de overwinning, maar kunnen niet lang stil blijven zitten. Begin december gaan ze hun talenten beproeven op Europees niveau bij de Euroskills in Gotheborg. Ze gaan een heel traject in van trainingen en cursussen om hun kennis en kunde op een hoger niveau te krijgen. Dit betekent veel extra avonduren en vakantiesop offeren om te trainen. Arthur en Wilfried zijn in het dagelijkse leven werkzaam als monteurs bij Hollander Techniek. Bij deze technische organisatie kregen zij de gelegenheid aangeboden om mee te doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Technologie

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!