AR&TV De Adelaar organiseert eerste 3-daagse

Maandag 31 oktober 2011

Door Redactie

Na het succes van grote evenementen als de Zesdaagse, het WK, EK en NK Baanwielrennen, heeft Apeldoorn zich mondiaal op de kaart weten te zetten als wielerwalhalla. Maar de mogelijkheden om naast deze topevenementen nog veel meer prachtige initiatieven op de ovale piste van Omnisport te ontplooien zijn nog lang niet uitgeput volgens Apeldoornse wielervereniging AR&TV De Adelaar. Daarom organiseert de Adelaar weer een primeur binnen het Apeldoornse baanwielrennen: de eerste Driedaagse Baanwielrennen voor Junioren, Nieuwelingen, Amateurs en Masters. Het Driedaagse weekend vindt plaats van vrijdag 4 november t/m zondag 6 november in Omnisport Apeldoorn.

Deelnemersveld met wereldkampioenen

De interesse van pistiers om deel te nemen aan de eerste Driedaagse voor Junioren, Juniordames, Nieuwelingen (jongens en meisjes), Amateurs en Masters in Apeldoorn is enorm. Vanuit alle windrichtingen in Nederland stromen de aanmeldingen binnen, waaronder van Barnevelder en huidig wereldkampioen Maas van Beek (wereldkampioen Scratch Masters 2011), Almaarder Klaas van ´t Veer, Abbekerker Richard Konijn en uit Apeldoorn Adelaarrenner Niels van Otterloo. Maar ook in het buitenland is het evenement niet onopgemerkt gebleven. De Driedaagse heeft namelijk ook belangstelling getrokken uit Duitsland, dat op met name de onderdelen Amateurs en Masters een groep renners van formaat afvaardigt. Zo verschijnen Thomas Kapuste (wereldkampioen Scratch 2011), Bernhard Kluender (wereldkampioen Puntenkoers 2008), Michael Blasczyk (wereldkampioen puntenkoers 2011), Dieter Schumacher, Albatros Andemach, Uwe Rübling en Petra Kluender (zevenvoudig wereldkampioen achtervolging). Achter de motoren zal er worden gereden door Christoph Schübbe, Christian Passenheim en Christoph Kronenberg, renners die hun sporen op de baan ruimschoots verdiend hebben. Ook van de partij zijn Andreas Hildebrandt en zijn gangmaker Torsten Rellensmann, een Duits stayerkampioen en deelnemer aan meerdere zesdaagsen.

Ronkende motoren tijdens Stayerwedstrijden

Ook een unicum tijdens de Driedaagse, is dat er voor het eerst in Omnisport Apeldoorn stayerswedstrijden met Lichte Stayers Motoren (LSM’s) gereden gaat worden. Op dit onderdeel is ook de Duitse deelname van enkele legendarische gangmakers. Voor het eerst zullen klassieke Javantimotoren in actie te zien zijn, die in bezit en beheer zijn van De Adelaar.

De Driedaagse belooft een spectaculair, niet te missen evenement te worden, aldus Hans van Bon, voorzitter Baancommissie AR&TV De Adelaar: Het is opnieuw een klein historisch moment in de geschiedenis van het baanwielrennen in Omnisport!´.

Programma en toegang Driedaagse

De Driedaagse bestaat uit een gevarieerd programma van zowel sprint- als duuronderdelen. Elke dag vinden er stayerswedstrijden, puntenkoers, afvalkoers, dernywedstrijden en keirinwedstrijden plaats. Voor een extra feestelijk tintje aan dit gedenkwaardige evenement, speelt op de openingsavond van de Driedaagse de jeugdband van DAP, (De Apeldoornse Pijpers), een showband onder leiding van Stephan Westerveld. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november begint het programma om 19:00 tot 22:00 uur. Zondag 6 november kan het publiek al eerder terecht en duurt het programma van13:00 tot16:00 uur. En niemand heeft een reden om niet de komen, want iedereen mag gratis van de wedstrijden genieten!

Kijk voor meer informatie ook op: www.baanwielrennen-adelaar.org

Foto: Fred Draisma

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!