Help de bevolking van Oekraïne

Asielzoekerscentrum wordt langslepende kwestie

Maandag 19 september 2011

Door Redactie

Vanavond was er de bijeenkomst die de gemeente had georganiseerd voor buurtbewoners van Orden om te praten over de mogelijke komst van het AZC in Orden op de Kleiberg. Dit was georganiseerd in de St.Victor kerk. Wij vonden het een vreemde locatie, maar goed, dat terzijde.
De opkomst was enorm! Zeker 600 belangstellenden waren aanwezig, waaronder ook veel raadsleden. Al deze mensen willen graag horen wat Paul Blokhuis en Anthony Slinkert (regio manager COA) te vertellen hebben, dat is direct duidelijk. Nadat Paul Blokhuis en Anthony Slinkert hun verhaal hebben gedaan, mogen de aanwezigen vragen stellen. En die liegen er niet om! Het gaat over het bestaande bestemmingsplan, de omgevings vergunning die de gemeente moet afgeven, de bouwvergunning die moet komen en de veiligheid van de bewoners. Maar ook over de natuurwaarden die er in dat gebied zijn (Natura 2000 en EHS), waar gaan de kinderen van de asielzoekers naar school, hoeveel mensen komen er te werken en wat voor druk geeft dit op de wijk en de natuur? Heel veel vragen die Paul Blokhuis en Anthony Slinkert zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Wat soms lukte, maar soms ook niet.
Duidelijk voor mij op deze avond is dat het AZC er niet 1,2,3 gaat komen. Deze wijk wil het grote aantal mensen daar niet hebben. Ik denk dat dit een langslepende kwestie kan gaan worden als het bestuursovereenkomst toch getekend gaat worden. En ben ook erg benieuwd hoeveel mensen er op de PMA (Politieke Markt Apeldoorn) van a.s. donderdag om 20.00 uur in het gemeentehuis gaan komen. Er mag dan trouwens ook ingesproken worden. Gemeente Apeldoorn en COA, maak je borst maar nat, deze kwestie kan wel eens heel lang gaan duren. En wie heeft dan de langste adem?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?