Help de bevolking van Oekraïne

Aventus en wijkraad trekken samen op bij hergebruik schoollocatie aan de Boerhaavestraat

Zondag 17 april 2016

Door Redactie

EneHarry

Het leegstaande schoolgebouw van Aventus aan de Boerhaavestraat wordt weer een school. Aventus gaat naast het schoolgebouw twee sportzalen bouwen. De nieuwe locatie is bestemd voor studenten van de opleidingen Sport & Bewegen en Orde & Veiligheid. Zij volgen nu nog op verschillende plaatsen in Apeldoorn hun theorie- en sportlessen. Vanaf augustus zijn deze opleidingen gehuisvest in de nieuwe ‘oude’ locatie van Aventus.

Samen optrekken met de buurt
Als nieuwe buurtgenoot heeft de school bij de eerste planvorming contact gehad met de wijkraad Kerschoten. ,,Wij willen een locatie die past in de visie van de wijk, daarom heb ik dit gelijk besproken met de mensen van de wijkraad. We gaan samen met de buurtbewoners de inrichting van de groenstrook aan de Boerhaavestraat-zijde invullen”, aldus Dick Hagoort, projectmanager van Aventus. Eleonora Wakkerman, voorzitter van de wijkraad, vult aan: ,,En hoe mooi zou het zijn als het karakter van het park aan de andere kant van de straat doorgetrokken wordt in deze groenstrook’’. De ingang van de nieuwe locatie komt aan de Vlijtseweg, waar voldoende parkeerruimte is voor docenten en studenten. De parkeerdruk op de wijk wordt hiermee minimaal.

De aanleiding
De studenten van Sport & Bewegen maken op dit moment gebruik van sportzalen aan de Molendwarsstraat. Deze zijn flink verouderd en staan op de lijst voor sloop door de gemeente. ,,Als school willen we veilige en goede voorzieningen bieden aan onze studenten, zodat zij zich goed kunnen voorbereiden op hun toekomst. We moesten op zoek naar een alternatief. En het opnieuw in gebruik nemen van de Boerhaavestraat bleek vele malen efficiënter dan jarenlang huren van derden.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?