Help de bevolking van Oekraïne

Backflips en schroeven draaien bij Bounz

Vrijdag 20 oktober 2017

Door Gerard Oltmans

Op het Zwitsalterrein zit sinds 1,5 jaar Bounz gevestigd, een trampoline locatie met 2 arena’s. Na de mooie nazomerdagen van begin deze week is de toeloop weer aangetrokken. Want met mooi weer kiezen de mensen eerder voor buitensportactiviteiten.

,,We mogen niet klagen, het loopt erg goed”, vertelt Janet Alberding. Bounz is een franchiseorganisatie met 10 vestigingen in Nederland waarbij de locatie Apeldoorn ook regionaal bekend is en daarmee ook de 2e week van de herfstvakantie een rol speelt.

Er zijn twee arena’s: één daarvan is met name bedoeld om recreatief te springen, backflips, salto’s en schroeven te draaien terwijl in de andere arena ook met ballen gespeeld en geoefend kan worden. Een aantal dagen per week worden er lessen gegeven door ervaren jumpmasters om het plezier van het springen nog meer te vergroten.

Momenteel wordt er gekeken of er interesse is om een Dodgeball-vereniging op te richten; een soort trefbal op de trampoline. Het team of de teams kunnen zich dan gaan opmaken voor de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen in Amsterdam.

Dat springen gezond is moge duidelijk zijn. Alle spieren worden gebruikt, het is constant zoeken en vinden van balans. Daarom is het jammer dat zo weinig ‘ouderen’ komen springen, het is nu voornamelijk jeugd die de energie op zo’n sportieve manier kwijtraakt.

Bounz® Apeldoorn is geopend van dinsdag t/m zondag. In de vakanties en/of op feestdagen is Bounz® Apeldoorn ook op maandag geopend. In de vakanties gelden andere openingstijden. Springen start altijd op de gehele uren. Vlijtseweg 106, Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?