Ban de legging uit het straatbeeld!

Donderdag 26 juni 2014

Door Karin van der Wekke

Karin van der Wekke

We kennen allemaal het fenomeen Rokjesdag, maar volgens mij is er ook zoiets als Leggingdag. Deze dag die vaak evenals Rokjesdag samenvalt met het begin van de zomer luidt een periode in van een collectieve vlaag van verstandsverbijstering bij vrouwen. Want wat is de achterliggende gedachte bij de keuze voor een legging nou eigenlijk? Een elastische vervanging van de broek, lekker comfortabel als het warm is. Of is het toch ter camouflage van Hollandse winterbenen? Sowieso niet echt handig want zo worden die melkflessen nooit bruin natuurlijk. Nog erger, de legging als excuus om een lang t-shirt zonder broek te dragen. Sorry maar als ik je lippen wilde lezen zou ik er wel om vragen!

Nu wil ik helemaal niet overkomen als iemand van de modepolitie. Ik worstel zelf ook best vaak met mijn kledingkeuzes en ik weet zeker dat lang niet iedereen mijn smaak kan waarderen. Maar dit heeft niets te maken met gevoel voor mode. Dit heeft te maken met zelfbeeld. Het dragen van de legging is namelijk het equivalent van onzekerheid. Mijn benen zijn niet mooi genoeg, dus dan maar een legging. Dit rokje is eigenlijk te kort, maar hee ik had nog een witte legging in de kast, dus dan is het opeens heel acceptabel. Het mooiste hieraan is dat het dragen van de legging alleen maar nadelig werkt voor je figuur. Door die gekke kuitlengte lijken je benen tien centimeter korter, en het verbergt absoluut niets.

Nog niet overtuigd? Ik heb in mijn omgeving een zeer subjectief marktonderzoek uitgevoerd onder mijn mannelijke vrienden. Al deze mannen vindt de legging in 99% van de gevallen een draak van een kledingstuk en de totale ondergang van de vrouwelijke schoonheid. Die overige 1% heeft iets te maken met strakke billen in yogabroeken, maar dat is weer een heel ander verhaal. Nu zeg je natuurlijk, ik kleed me niet voor anderen ik kleed me zoals ik dat zelf leuk vind. Onzin! Dan zou je die mooie maar net iets te korte jurk gewoon zonder legging dragen. Voor jezelf. Niet voor anderen.

Dus weg met de legging, weg met de onzekerheid! Je benen zijn waarschijnlijk mooier dan je zelf denkt. En anders zijn er gelukkig alternatieven. 2014 is niet voor niets het jaar van de maxi-jurk. You are welcome!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!