Barretocht met twee debutanten

Woensdag 26 oktober 2016

Door David Levie

De Prinsheerlijke Barretocht staat aanstaande vrijdagavond (28 oktober) in het teken van kleine brouwerijen. De kroegentocht annex proeverij  langs tien horecabedrijven in de binnenstad kent twee debutanten: Han en Aaf (Nieuwstraat) en het grote Pool KV aan het Beekpark.

Bedrijfsleider Rutger van de Ven heeft er zin in. Privé deed hij mee aan de voorgaande Barrentocht in mei. ,,En dat is me heel goed bevallen. Ik heb toen een gezellige avond gehad.’’

Momenteel verdiept hij zich in de achtergronden van het Brabantse klooster waar La Trappe wordt gebrouwen. Een onvervalste trappist en daar heb je er in Nederland en België niet zo heel veel van. Allesbehalve een microbrouwerij, maar niet te vergelijken met de pils-plas die een gigant als Heineken produceert. De laatste is het huismerk van het Pool KV. Het trappistenbier van de Koningshoeve uit Berkel-Enschot is zojuist op de tap aangesloten.

Achttien tafels telt het Apeldoornse walhalla voor degenen die van snooker en poolbiljarten houden. Ook staat er een klassiek biljart voor de liefhebber. De heren zijn er in de meerderheid. Zo’n dertig procent van de klandizie bestaat uit vrouwen. Het (zoete) drankenassortiment waaronder rosé- en kersenbier is dan ook uit voorraad leverbaar.

Het Pool KV is groot, heel groot en bestaat uit meerdere verdiepingen. Het deel waar de keu een minder prominente rol speelt ligt aan de straatzijde. Voorzien van onder meer een open haard en een leren bankstel. Er kan worden gedard, geschaakt, gedamd en wie een kaartje wil leggen of een bordspelletje wil spelen is ook welkom. Twee grote tv’s vertonen rechtstreekse sportbeelden. Zeven dagen per week is het Pool KV open.

,,We hopen vrijdagavond veel nieuwe gezichten te zien’, zegt bedrijfsleider Rutger van de Ven. ,,Dat is ook het leuke van zo’n avond. Je hebt niet alleen optredens van artiesten en de keuze uit tien verschillende speciaal-bieren, maar je komt ook nog eens ergens waar je niet eerder bent geweest. Ik had zelf toen ik tijdens de laatste Barretocht bij Dimi’s aan de Markt kwam. Vaak langsgelopen, nooit binnen geweest.

De Prinsheerlijke Barretocht (compleet met paardentram van kroegje naar kroegje) begint vrijdagavond rond 19.30 uur, zie ook het agendabericht. Vanaf 19 uur zijn er kaarten te koop (20 euro per stuk) op het terras van het Stadscafé (hoek Vosselmanstraat/Nieuwstraat). In de voorverkoop bij de deelnemende cafés.

Wie wil weten wie dat precies zijn en nog meer informatie wenselijk acht, kan terecht op de site www.barretochtapeldoorn.nl. De organisatie is sinds enige jaren geheel in handen van de Juniorkamer.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?