Bas Fontein wint internationale kunstprijs

Dinsdag 3 september 2013

Door StrangeArt

StrangeArt

De Apeldoornse kunstenaar Bas Fontein heeft een internationale prijs gewonnen. Er waren 450 inzendingen en twee prijzen. Bas heeft de tweede prijs. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een tentoonstelling van eigen werk in Sheffield (GB). Sheffield is niet zo maar een dorp, maar is de derde grote stad in Engeland, 560.000 inwoners en net als Apeldoorn een dienstencentrum.

Klein probleem voor Fontein: Tijdens zijn Garage Sale in het ACEC (en nu in Tiel) heeft hij veel van zijn kunstwerken verkocht. U herinnert zich mogelijk nog de maand durende “Garage Sale” in het ACEC: Een overzicht van al zijn werk gemaakt tijdens zijn opleiding aan de kunstacademie. Ogenschijnlijk een beetje richtingloos werk, maar – dat moet je voelen – een weergave van zijn zoektocht naar een eigen handtekening.

Goed nieuws voor diegenen die een kunstwerk van Bas hebben gekocht: U heeft iets van een beginnende kunstenaar, een kunstenaar die doorbreekt. Wees zuinig op dat collectors item, het stijgt gegarandeerd in waarde.

Kunst is niet wat het lijkt, de foto is dus NIET Bas.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?