Bas, Willem en ik presenteren: ‘Bas, Willem en ik’ – (Het boek)

Zaterdag 8 februari 2014

Door Redactie

Peter Vroon

Het kon niet uitblijven. Als het slecht gaat met een land, dan staan kunstenaars op. Toen Willem Bierman, Reinier Groenendijk en Bas Langereis in de gaten kregen dat het slecht ging met het land, stonden zij op.
‘Iemand moest het toch doen,’ vertellen de heren. ‘Echter, toen we eenmaal aan het kunstenmaken waren, bleek dat het allemaal helemaal niet zo erg is. Sterker nog, er is juist nog heel veel te genieten. Neem nu het resultaat van onze inspanningen. Het resultaat van onze inspanningen is een voorstelling die de crisis doet vergeten. Die voorstelling heet treffend Bas, Willem en ik vieren de crisis. Bovendien presenteren we een boek. Op naar Den Haag!’

Op zondagmiddag 9 februari 2014 lezen de drie Apeldoornse schrijvers voor in Art café Sam Sam. Traditioneel kondigen zij de middag aan als ‘een voorleesvoorstelling vol gedichten en verhalen, humor en ernst, vaststaande feiten en onverwachte zaken’. Dat belooft wat! En wat meer is: hun eerste gezamenlijke uitgave, treffend getiteld Bas, Willem en ik zal deze middag ten doop worden gehouden. Aansluitend zullen The Bottles optreden.

Willem Bierman is redacteur-uitgever van Prado en was drie jaar lang stadsdichter van Apeldoorn. Zijn stadsgedichten zijn uitgebracht in het schitterend vormgegeven boekje Dichter bij Apeldoorn.
Reinier Groenendijk is journalist, columnist, tekstschrijver en muzikant. Hij publiceert in vele magazines en op websites over muziek, ondernemen, sport en lifestyle.
Bas Langereis is schrijver en columnist. In 2012 verscheen zijn derde boek Maar we leven nog. Momenteel werkt hij aan drie volgende boeken.
Wanneer: zondag 9 februari 2014 om 16.00 uur
Plaats: Art café Sam Sam, Van Kinsbergenstraat 17, 7311 BL Apeldoorn
Toegang: € 0,00 (in verband met de crisis)

Apeldoorn, februari 2014

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!