Bas, Willem en ik presenteren de voorleesvoorstelling: ‘Bas, Willem en ik maken vrienden’

Zaterdag 30 mei 2015

Door Redactie

Peter Vroon


Lokale schrijvers Bas Langereis, Willem Bierman en Reinier Groenendijk – ook bekend onder hun artiestennaam ‘Bas, Willem en ik’ – lezen zondagmiddag 31 mei voor uit hun eigen werk. Zij doen dat niet alleen. Onder het motto ‘Wij hebben óók vrienden’ hebben zij enkele lokale collega-schrijvers uitgenodigd om ook een bijdrage te leveren aan deze voorstelling, die luistert naar de titel Bas, Willem en ik maken vrienden.

Speciale gasten zijn Hanz Mirck (onze huidige stadsdichter), Henk van ’t Veen (journalist en columnist), Bas Fontein (veelzijdig kunstenaar) en onze eigen ApeldoornDirect-medewerkers Jeroen Taalman en Rob Feber.

De voorstelling vindt plaats op zondagmiddag 31 mei vanaf 16.00 uur in Art café Sam Sam aan de Van Kinsbergenstraat 17 in Apeldoorn. De toegang is vrij.
En zoals we van de Drie Grote Schrijvers gewend zijn, belooft het weer een middag te worden ‘vol gedichten en verhalen, humor en ernst, vaststaande feiten en onverwachte zaken’. Wij houden ons vast vast.

Meer weten over Bas, Willem en ik?
Bas, Willem en ik zijn nog altijd druk bezig met hun promotietournee voor hun boek Bas, Willem en ik, dat verscheen op 6 februari 2014. In dat boek staan podiumteksten, die zij op de planken brachten tijdens eerdere voorstellingen.

Bas Langereis is schrijver en publiceerde drie boeken: Alles kan kapot (2008), Zelfmoord is een optie (2010) en Maar we leven nog (2012). Momenteel werkt hij aan drie volgende boeken.

Willem Bierman is redacteur-uitgever van Prado en was drie jaar lang stadsdichter van Apeldoorn. Zijn stadsgedichten zijn uitgebracht in het schitterend vormgegeven boekje Dichter bij Apeldoorn. Zijn voorlaatste boek Anna / onder de tafel een pavlovwitte samba is een collage-achtige ode aan de vrouw.

Ik is Reinier Groenendijk, journalist, columnist, tekstschrijver en muzikant. Hij publiceert in vele magazines en op websites over muziek, ondernemen, sport en lifestyle. Van hem verschenen Terzake (2003), Pak aan! (2009, met fotograaf Peter Vroon) en Gewoon bijzonder (2011).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!