bazbo ontmoet Reinier bij de Heideroosjes

Zondag 4 december 2011

Door Stadsmens

Peter van Rijsbergen

“Hé Bas, jij hier? Jij was toch helemaal niet van de Heideroosjes?”

“Klopt, Reinier. Ik heb helemaal niets met het genre. Maar die openingsact, This City Shines, die was gaaf. Heb je die griet gehoord met die enorme strot? Loepzuiver, zeg. Wat een energie. Ze zei dat haar ouders in de zaal waren en zwaaide. Ik dacht dat ze naar mij zwaaide, maar toen ik naast me keek, stonden daar twee mensen die nóg ouder waren dan wij! Evengoed vind ik de Heideroosjes bijzonder onderhoudend. Over energie gesproken: heb je in het publiek gekeken? Daar is het betere gooi- en smijtwerk aan de gang.”

“Ja, levensgevaarlijk daar in die pit. Dan staan we hier best veilig.”

“En prettig. Moet je die jongedame hier zien. Staat die even leuk voor onze neus met haar gatje te schudden.”

“Sorry Bas, niet op gelet. Ik ben hier voor Apeldoorn Direct. Aan het werk, weet je. Moet me even concentreren op het concert. Jammer dat ze stoppen na 22 jaar.”

“Nee, wat ik net had, Reinier. Ging ik even naar het toilet … (nou ja, toilet … ’trog’ is een beter woord) … word ik halverwege aangesproken door een of andere mooie griet. ‘Wat heb jij mooi haar!’ schreeuwde ze in mijn oor. En geloof het of niet, ze pakte mijn lange grijze manen beet en liet die door haar vingertjes glijden. Ik vond dat wel een lief gebaar. ‘Net zo mooi als dat van mij!’ riep ze erachter aan. ‘Dat wil ik dan wel eens zien,’ zei ik en ik liet haar lange haren door mijn vingers gaan. Ze waren mooi. Twijfel nooit aan een vrouw, Reinier. ‘Maar mijn haar is altijd zo pluizig,’ bekende ik het meisje. ‘Dan moet je meer conditioner gebruiken,’glimlachte ze. ‘Ik ga ’s pissen!’ sloot ik dit intellectuelengesprek af.”

“Bas, je luistert niet! Hou toch eens op over die vrouwen. Maak je ook nog iets mee van de Heideroosjes? Ginds staat Peter! Die maakt de foto’s voor Apeldoorn Direct. Ik ga even kijken wat hij er van gemaakt heeft. Zo terug, Bas.”

“Maar eh Reinier, ik ga straks als de toegift begint naar voren? Dan kan ik een filmpje maken. Zet ik morgen op YouTube. Oké?”

“Goed plan, Bas. Maar het is wel heel veel gooi- en smijtwerk daar. Pas je wel op? Jij bent minstens twee keer zou oud als die vijftig met ontblote bovenlijven stuiterballen voor het podium.”

“Nee, die Marco Roelofs, dat is een stoere vent. Die scheert zijn oksels. Wat een mietje. Kijk dit knulletje hier naast ons nou eens. Hoe oud zal die zijn? Tien? Twaalf?”

“Ken maar zo.”

“Hé kleine vent, ik ga naar voren. Ga je mee? Reinier, moet je zien hoe aandoenlijk dat jochie knikt! Tot zo!”

“Ja, zijn moeder werkt hier en die is ook al zo jong. Voorzichtig, hè.”

“Denk jij maar aan het afstapje. En ga eindelijk eens bier halen!”

(foto’s: Peter van Rijsbergen
Een van bazbo’s filmpjes zie je hier.)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!