bazbo’s eetweek (5): woensdag

Donderdag 1 maart 2012

Door Redactie

bazbo

Gedurende een week fotografeer ik mijn avondmaaltijd.  Waarom? Geen idee. Omdat het moet.

Nu hebben wij een abonnement op een biologisch groentepakket. Zeer leuk. Iedere week weer een verrassing wat er precies inzit. Iedere week dus weer puzzelen wat we ermee gaan maken. Altijd verse groente. Altijd gezonde groente. Altijd groente vol smaak.
Het is niet altijd leuk. We krijgen natuurlijk veelal seizoensgroente. Het is nu eind februari en we worden de kolen, pastinaken, wortelen, pompoenen en dergelijke wel een beetje zat. En soms krijgen we ook wel eens iets waarvan we zeggen: ‘Wat is het? En wat moet je ermee?’

Afgelopen week zat er voor het eerst dit seizoen een krop andijvie in het pakket. (Wordt het lente?) En wat maakte ik ermee? Precies. Andijviestamppot. Ik had nog wat aardappelen liggen en een verdwaalde pastinaak. Daarmee maakte ik een mooie puree. Vervolgens de andijvie rauw erdoorheen. En de spekjes die ik had uitgebakken. Oppeperen en opzouten. Hmmm. In een ovenschaal, wat kaas en paneermeel eroverheen en besprenkeld met olie. Minuutje of twintig in de oven. De verse worst stond al te bakken. Van het bakvet was een jus zo gemaakt.

Maar wat at u?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!