bazbo’s eetweek (slot): zaterdag

Zaterdag 3 maart 2012

Door Redactie

bazbo

Een hele week heb ik iedere dag mijn avondmaaltijd gefotografeerd. Waarom? Geen idee. Omdat het moest. Omdat het leuk was.
Vandaag is de laatste dag. De grote finale.

Groenten uit de oven, vandaag. Wortelen en pastinaken schillen en in smalle repen snijden. Allemaal wel even groot. Een ovenschaal of braadslee iets invetten. Groenten erbij en ik deed er ook voorgekookte krieltjes in. Allerlei kruiden eroverheen strooien (tijm, oregano) en oppeperen en opzouten (zeezout!). Uiteindelijk begieten met olijfolie. Niet teveel, zigzaggen met een dun straaltje. Dan de hele boel in de hete oven. Half uurtje op honderdtachtig graden.
Wij aten er salade en een schnitzel bij.

Dit was het einde van een kookweek. Nooit uit een pakje, nooit kant-en-klaar. En toch heul makkelijk. Wie weet zal ik ooit wel weer eens een ‘Wat aten wij?’-stukje plaatsen, hier op Apeldoorn Direct. Want eten, daar draait het toch om. Fotografeert u uw maaltijd ook eens? Ik doe het vaak.

Maar wat at u?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!