Nieuwsoverzicht Stad bazbo’s eetweek (slot): zaterdag
bazbo’s eetweek (slot): zaterdag
Zaterdag 3 maart 2012
Door Redactie
Een hele week heb ik iedere dag mijn avondmaaltijd gefotografeerd. Waarom? Geen idee. Omdat het moest. Omdat het leuk was.
Vandaag is de laatste dag. De grote finale.
Groenten uit de oven, vandaag. Wortelen en pastinaken schillen en in smalle repen snijden. Allemaal wel even groot. Een ovenschaal of braadslee iets invetten. Groenten erbij en ik deed er ook voorgekookte krieltjes in. Allerlei kruiden eroverheen strooien (tijm, oregano) en oppeperen en opzouten (zeezout!). Uiteindelijk begieten met olijfolie. Niet teveel, zigzaggen met een dun straaltje. Dan de hele boel in de hete oven. Half uurtje op honderdtachtig graden.
Wij aten er salade en een schnitzel bij.
Dit was het einde van een kookweek. Nooit uit een pakje, nooit kant-en-klaar. En toch heul makkelijk. Wie weet zal ik ooit wel weer eens een ‘Wat aten wij?’-stukje plaatsen, hier op Apeldoorn Direct. Want eten, daar draait het toch om. Fotografeert u uw maaltijd ook eens? Ik doe het vaak.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Meer lezen over stad
Redactie
De redactie bestaat uit een eindredacteur, hoofdredacteur, fotografen en een aantal verslaggevers. Zij gaan geregeld op pad om verhalen te maken over onderwerpen die spelen in Apeldoorn. Dit kan bijvoorbeeld een nieuw restaurant zijn, werkzaamheden aan een straat of dingen waar Apeldoorners graag hun verhaal over kwijt willen.
Berichten van Redactie
REACTIES