Help de bevolking van Oekraïne

Bedrijvigheid in de stad

Maandag 19 november 2012

Door Stadsmens

Afgelopen woensdag en donderdag was er weer veel bedrijvigheid in Omnisport vanwege de jaarlijkse Stad in Bedrijf businessdagen.
Veel tijd hadden we niet maar donderdag toch maar eens een kijkje genomen. Wie weet wie of wat je tegenkomt toch?

Traditioneel kom je als eerste de Apeldoeners tegen. Een groep ondernemers die gezamenlijk naar buiten treedt en zo nu en dan zich ook nog met elkaar inzetten voor een goed doel. Een eerste kopje koffie, aangeboden door Christiaan Wallet van de van Walbeek groep slaan we noodgedwongen maar af. We hadden weinig tijd weet u nog? Op naar Tonnie Bruens, de in alle opzichten grote man achter vrijwel alle locale evenementen. Hij laat ons zijn nieuwe ‘dome’ zien, een grote ronde partytent, zo nieuw dat er nog maar enkele in Nederland zijn.

Hé. telefoon! Freek Kamminga aan de lijn, dat we iemand moeten zien. We ontmoeten dus Ferdinand Grotendorst, een grafisch ontwerper die hele slimme appjes maakt om magazines en alle andere voorkomende papieren documenten lekker interactief leesbaar te maken op tablets. Leuk en wellicht handig voor een paar van onze klanten, ook wij zijn ondernemers met klanten en die wil je af en toe iets nieuws bieden natuurlijk.

We lopen de bocht om en staan ineens oog in oog met Jan Pranger van van Binnen naar Buiten. Jan beweegt zich onwennig en wat onhandig voort op  een mallotige knaloranje elektrische driewieler. Wordt geen hit als ik dit zo zie, en zo denken meerdere aanwezigen daar blijkbaar over. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat iedereen stiekem staat te wachten tot Jan van zijn vehikel afdondert. Op weg naar de uitgang worden we nog aangeschoten door een aantal mensen die ons graag nog van alles willen laten zien. Maar ja, we moeten naar de Beaujolais party bij Marialust.

Daar wordt de nieuwe Ondernemers gepresenteerd en daar hebben wij een substantieel aandeel aan bijgedragen. Christiaans koffie houden we wel tegoed. Ook buiten de beurs spreken we elkaar regelmatig. De beurs was heel aardig, al blijft het gevoel bestaan dat het allemaal al jaren niet meer is dan een variatie op een thema. Een leuk thema dat wel, maar van mij mag het zo langzamerhand allemaal wel wat spannender.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?