Help de bevolking van Oekraïne

Beschuit met muisjes voor nieuwe kraamklas

Dinsdag 18 november 2014

Door Redactie

© Aventus

Op 17 november start een nieuwe kraamklas voor studenten van de mbo-opleiding Verzorgende IG (individuele gezondheidszorg) die zich willen verdiepen als medewerker in de kraamzorg. Door een unieke samenwerking tussen de mbo-scholen en de kraamzorgorganisaties in de regio start er in Zutphen een regionale kraamklas ‘Talent in de Kraamzorg’. De klas wordt gevuld met 3e jaars studenten van Aventus en het Graafschap College. De studenten hebben daarbij perspectief op een baan als kraamverzorgende.

Meer instroom in de kraamzorg
Om de kraamzorg een nieuwe boost te geven, hebben Calibris, diverse mbo-scholen en de verschillende kraamzorgorganisaties de handen ineen geslagen. Ze hebben gezamenlijk een aantrekkelijke, praktijkgerichte module voor de kraamzorg ontwikkeld, welke een brancheverdieping jaars-studenten Verzorgende IG. De meewerkende kraamzorgorganisaties garanderen is voor 3e voldoende stageplaatsen en bieden perspectief op een baan als kraamverzorgende.

‘Talent in de Kraamzorg’ is bedoeld voor studenten die echt gemotiveerd zijn om kraamverzorgende te worden. Zij kunnen in hun laatste studiejaar kiezen voor deze richting en moeten hun keuze ook motiveren. Gedurende 30 weken specialiseren de studenten zich dan in de zorg voor moeder en kind. De studenten hebben ontzettend veel zin in hun schooljaar. Aventus-student Joyce, 19 jaar, ‘Ik weet al vanaf groep 7 dat ik de kraam in wil. Ik ben gek op baby’s en vind alle aspecten die erbij komen kijken mooi om te doen, de baby verzorgen, het gezin verwennen en ook de huishouding.’

Unieke samenwerking in de regio
Het project ‘Talent in de Kraamzorg’ is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen school en werkveld in de kraamzorg. In verschillende regio’s in Oost- en Noord-Nederland worden de regionale kraamklassen in onderlinge afstemming mogelijk gemaakt. Tegelijkertijd met de kraamklas in Zutphen start er ook een kraamklas in Zwolle. In onze regio werken Aventus en het Graafschap College hiervoor samen met Kraamzorg LiemersCare, Naviva Kraamzorg, Yunio Kraamzorg, VTE en De Kraamvogel.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?