Beursvloer levert 67 matches op

Maandag 15 oktober 2012

Door Rabobank Apeldoorn e.o.

Het is een traditie in Apeldoorn; de Beursvloer. De jaarlijkse ontmoeting voor Apeldoornse ondernemingen en stichtingen om te zien wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Voor de achtste keer in totaal en voor tweede keer in de St@art van de Apenheul.

Wilde als nieuwsgierige nieuweling de beursvloer zelf wel eens beleven. Wat voor mensen komen daar nou op af en hoe werkt een beurs zonder geld?

De markt werd officieel geopend door het slaan van de beursbel door burgemeester John Berends. Dit was het startsein en alle aanwezigen gingen richting de partij waar ze graag een match mee wilden maken. De burgemeester werd trouwens zelf ook direct gematcht voor een werklunch op het Parc Spelderholt.

Als deelnemer word je ingedeeld op categorie. Zichtbaar gemaakt met kleuren op een grote badge. Makkelijk te herkennen wat je zoekt en laagdrempelig om daarmee een gesprekje aan te knopen.

Ook Rabobank Apeldoorn en Omgeving is ieder jaar op de Beursvloer aanwezig. Hanneke Koning: “De Rabobank is een maatschappelijk betrokken onderneming. Wij willen graag iets betekenen voor de lokale samenleving. Zo hebben we ook het Coöperatiefonds. Een gedeelte van onze winst gaat naar dit fonds. Het geld is bestemd voor lokale maatschappelijke initiatieven.

Op het moment dat ik daar sta te praten zijn er al drie matches met de Rabobank gemaakt. Leuk om te zien dat het dus werkt!

Vond het zelf wel opvallend dat er veel stichtingen en verenigingen waren en minder bedrijven. Iets wat ook door Karin van Dillen van de organisatie van de Beursvloer werd bevestigd: “Volgend jaar gaan we nog eerder en actiever de bedrijven benaderen om bij dit evenement aanwezig te zijn.”

Mooi was te zien dat ook stichtingen onderling slimme combinaties wisten te maken. Zo kon ik namens Apeldoorn Direct een mooie match maken met Zorgsaam om samen communicatie uit te ruilen.

Op het moment dat ik vertrok, en dat was bijna aan het einde van deze middag, waren er al 67 matches gemaakt. De beursvloer is een grote meerwaarde voor de stad, zeker in tijden van bezuiniging. Ik ga volgend jaar zeker weer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!