Steun een maatschappelijk project en breng uw stem uit

Maandag 6 oktober 2014

Door Rabobank Apeldoorn e.o.

© Joke de Wolde

Breng uw stem uit en help mee om het maatschappelijke lokale project van uw keuze een hoger bedrag in ondersteuning te laten ontvangen.

De Rabobank Apeldoorn en Omgeving reserveert jaarlijks een percentage van de nettowinst  voor de lokale samenleving. Dit bedrag stort de Rabobank in het Coöperatiefonds. Als Apeldoorner met een rekening bij de Rabobank kunt u meebepalen hoe dit geld wordt verdeeld onder een aantal Apeldoornse projecten.

De projecten die meedoen zijn:

  • Best Buddies: Best Buddies Nederland heeft een lokaal vriendschapsprogramma opgezet voor jongeren met en zonder een verstandelijke beperking. Deze buddykoppels hebben wekelijks contact en ondernemen gezamenlijk activiteiten.
  • t Dorpshuus in Hoederloo: t Dorpshuus een meer multifunctioneel karakter geven. Concreet betekent dit: aanpassingen voor senioren (traplift van begane grond naar zaal en alle ruimtes op de begane grond voorzien van een gladde vloerbedekking).
  • Coda Kinderboekenweek: Op zaterdag 4 oktober vindt het Kinderboekenweek plaats. Op deze dag willen wij kinderen (nog meer) in contact brengen met lezen, CODA, CODA Junior en het museum.
  • Dag van de Duurzaamheid: Een manifestatie waar bezoekers duurzaamheid kunnen zien, voelen, ruiken, horen en proeven. Kortom, het gaat om beleven. De manifestatie duurt van 15.00 uur tot 21.00 uur.
  • Help Portret: Mensen die het minder hebben (sociale minima) een dag in het jaar met behulp van professionele fotografen een portretfoto cadeau te doen.
  • Muziekvereniging DES Hall: Kinderen muziek laten beleven door luisteren, zingen, klappen en het bespelen van blaas- en slaginstrumenten. Daarnaast proberen wij met dit project de doorstroming van jonge muzikanten richting onze vereniging te stimuleren.
  • PCBO Het Kompas: Voor een deel van de bewoners van Zuid is het niet vanzelfsprekend om gebruik te maken van het aanbod aan theater en cultuur in Apeldoorn. Door voorstellingen dichtbij huis en kosteloos (of tegen een lage prijs) te organiseren, hopen we ook hen te bereiken en te laten kennismaken met theater.
  • De Kap: In het kader van de Dag van de Mantelzorg wordt in Apeldoorn een verhalenboek van mantelzorgers uitgegeven. Van de fotos uit het boek wordt i.s.m. CODA een reizende fototentoonstelling samengesteld.

Stemmen is mogelijk tot en met 14 oktober en kan via:
Rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/apeldoorn/stemmen_ledenverkiezing

Om te stemmen heeft u een Random Reader en Internetbankieren nodig. Je kan helaas nog niet via een smartphone of tablet uw stem uitbrengen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!