Starten met een voorsprong

Maandag 5 november 2012

Door Rabobank Apeldoorn e.o.

Als je kijkt naar de groeiende bezoekersaantallen voor de Startersdag van de Kamer van Koophandel lijkt het alsof steeds meer Apeldoorners voor zichzelf willen beginnen.
De jaarlijkse informatiedag die afgelopen zaterdag, 3 november 2012, werd gehouden in de Cantharel was voor toekomstige freelancers en zzp’ers een uitgelezen kans om vragen te stellen en informatie te vergaren over het starten van een eigen onderneming. Dit jaar waren er ruim achthonderd aanmeldingen.

Pelle Schurink is adviseur bedrijven bij Rabobank Apeldoorn en Omgeving en merkte naast het hogere bezoekersaantal nog een duidelijk verschil met de startersdag van vorig jaar: “Dit jaar krijg ikveel meer praktische en specifiekere vragen dan het jaar ervoor. De ondernemers in spe lijken beter voorbereid en stellen daardoor concretere vragen.”

Het is voor de Rabobank logisch om prominent aanwezig te zijn bij de startersdag. Schurink: “Wij willen een platform bieden dat lokale ondernemers met elkaar verbindt. Iets wat we als bank hier ook aan de starters willen meegeven.” Verder noemt hij ook het Centrum voor Jong Ondernemerschap waar Rabobank Apeldoorn en Omgeving haar medewerking aan verleent. “Dit doen we om ons steentje bij te dragen aan het aantrekken, behouden en stimuleren van ondernemerschap in de regio Apeldoorn.

De groei van de startersmarkt komt volgens Schurink mede ook door de crisis waardoor steeds meer mensen voor zichzelf beginnen.
Ook Mariska Jansen van de KVK beaamt dit.“Er zijn dit jaar veel meer aanmeldingen dan vorig jaar.” Zowel starters als net gestarte ondernemers konden drie verschillende presentaties volgen:‘In 7 stappen sterk van start’, ‘hoe kom ik aan klanten‘ en ‘van droom naar werkelijkheid’.” De KvK organiseert het hele jaar door gratis seminairs en bijeenkomsten waar starters informatie kunnen krijgen over verschillende onderwerpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!