Binnenkijken bij PCBO De Touwladder vlak voor de sloop

Maandag 9 december 2019

Door Redactie

PCBO De Touwladder in Ugchelen krijgt een nieuw gebouw waar de kinderen vanaf schooljaar 2021 tot 2022 naar school kunnen. Het huidige schoolgebouw wordt binnenkort gesloopt. Veel mensen zijn in deze Ugchelse basisschool geweest en hebben hier waarschijnlijk mooie herinneringen aan. Daarom kunnen is er een moment geprikt om afscheid te nemen van het huidige gebouw voordat het gesloopt wordt. Het afscheidsmoment is op donderdag 12 december om 09.00 uur.

Het schoolgebouw heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Ugchelen. Naast dat er veel activiteiten plaats hebben gevonden hebben tientallen kinderen hier hun eerste spreekbeurt gehouden. Misschien hun ouders zelfs ook al wel. Omdat dit gebouw voor sommige mensen een emotionele betekenis heeft, kunnen mensen die afscheid willen nemen even binnenlopen tot 17.00 uur om een laatste kijkje te nemen. Weet je al zeker dat je komt, meld je dan even aan via touwladder@pcboaoeldoorn.nl.

Toekomstplannen

Op de plek van het oude schoolgebouw wordt vanaf het voorjaar in 2020 een nieuw schoolgebouw gebouwd. Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan ongeveer 320 leerlingen, in de leeftijd van 0-13 jaar. De leerlingen zijn afkomstig van PCBO De Touwladder en van PCBO De Bouwhof, die door middel van een fusie samen verder gaan in dit nieuwe gebouw. Kinderen uit Ugchelen, Apeldoorn-Zuid, De Heeze, Orden en kinderen uit omliggende dorpen als Beekbergen, Hoenderloo en Radio Kootwijk bezoeken het nieuwe schoolgebouw.

Meer informatie over de nieuwbouw staat op de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!