Boeiende singer-songwriters op de Kanaalconcerten

Donderdag 13 augustus 2015

Door Uitgeverij Stedendriehoek

Muziek, cultuur en lekker eten in de heerlijke buitenlucht. Dat zijn de ingrediėnten van de Kanaalconcerten in Apeldoorn. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus is het weer volop sfeer proeven en genieten van dit unieke festival. Een mooie afsluiting van de zomer en de toegang is gratis.

Frank Boeijen vanaf het water
Frank Boeijen speelt al meer dan 35 jaar op de Nederlandse podia met een keur aan hits. Zwart Wit, Kronenburg Park, Zeg met dat het niet zo is; wie kent ze niet?! Op de Kanaalconcerten speelt hij ze allemaal vanaf het Monuta podium op het water. In de afgelopen jaren richtte Frank zich vooral op de wat kleinschaliger optredens in theaters. Dit jaar gaat hij weer groots en brengt hij zijn hits met zijn volledige band op festivals in Nederland en Belgiė.
De Frank Boeijen Groep werd opgericht op 1 januari 1980. In die periode kwam Nederlandstalige muziek langzaam in opkomst, met bands als Doe Maar en Toontje Lager. De echte grote doorbraak kwam in 1984 met de single Zwart Wit. Met zijn veelal geėngageerde teksten en liedjes is Frank Boeijen eigenlijk een echte singer-songwriter. En daar hebben we er meer van op de Kanaalconcerten.

Singer-songwriter festival
Binnen het programma van de Kanaalconcerten is er een minifestival, speciaal voor singer-songwriters. En we hebben een mooie line-up. Om 17.00 uur speelt Tammo Tamminga, met serene snaarklanken, poėtische piano’s en af en toe scheurende gitaren. Daarna neemt Reitse Giesbers het over. Hij werkte al samen met bekende producenten als Brownie Dutch. Caroline in ’t Veld is een veelzijdige zangeres en accordeoniste en Carmic zal optreden. Het volledige programma staat op www.kanaalconcerten.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!