Help de bevolking van Oekraïne

Boekrecensie: Me, Myself en m’n Ego – Yvette Rooding

Vrijdag 16 december 2011

Door Joke de Wolde

Peter Vroon

De Apeldoornse schrijfster Yvette Rooding heeft onlangs haar eerste boek uitgebracht, met de titel Me, Myself en m’n Ego. Ik heb het gelezen, ben erin begonnen en heb het in een ruk uitgelezen. Wat een geweldig boek over het conflict tussen het Egoloze Hart en het Harteloze Ego. Yvette deelt in dit boek aan de hand van haar eigen ervaringen de sleutel naar het grote Geluk met ons. Door ons in te laten zien waar ons Ego ons gevoel in de weg staat, ons Hart dus.
Daarbij schuwt ze haar eigen kwetsbaarheid, de aspecten die wij niet van onszelf zouden willen zien, zeker niet.

Op de achterflap verwoordt Christine Pannebakker, journaliste en schrijfster mijn gevoel perfect:

“Yvette Rooding is een voorbeeld van kracht in zachtheid. Ze leeft uit een wijs hoofd van waaruit ze vragen durft te stellen die er werkelijk toe doen. Een warm hart van waaruit ze voluit leeft. Zodat je als lezer niet alleen weet, maar ook voelt waar het echt om gaat. En ze luistert naar haar onderbuikgevoel. Wat er dan ontstaat is een open boek. Waardoor je niet alleen liefdevoller naar andere mensen gaat kijken, maar ook weer meer van jezelf gaat houden.”

Yvette schrijft vlot, makkelijk leesbaar en helder, niet zweverig, met voorbeelden uit haar eigen leefsituatie. Ik vind dit boek een aanrader!!

Vanmiddag/vanavond is signeert Yvette haar boek(en) op de BorrelNood, die deze keer in de Apenheul plaats vindt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?