BORRELNOOD sluit af met 100 e editie ‘BORRELDOOD’

Donderdag 8 september 2016

Door Redactie

Apeldoorn neemt afscheid van een bijzonder fenomeen. Negenennegentig edities lang stond elke derde vrijdag van de maand in het teken van De Borrelnood. De 100e editie is de laatste, maar zeker niet de minste! Op vrijdag 16 september 2016 nemen we waardig afscheid van het fenomeen, in kenmerkende Borrelnoodstijl.

Borreldood: 100e editie met een vette knipoog
Borrelnood zou geen Borrelnood zijn zonder een fantastische finale! De 100e editie wordt er eentje in het teken van afscheid, let wel: met een vette knipoog.

Vrijdag 16 september is er vanaf 15:00 uur gelegenheid om afscheid te nemen en je Borrelnoodherinnering op schrift te zetten bij de locatie waar de allereerste Borrelnood plaatsvond, Loca (ter hoogte van hoek Caterplein/ Paul Krugerstraat).

Om 16:30 uur vertrekken alle bestuursleden over de Hoofdstraat richting de, naast het station gelegen, Nettenfabriek, waar om 17:00 uur in stijl op De Borrelnood wordt geproost en we vervolgens massaal een knallend uiteinde vieren. Kom op tijd, om niets te missen!

Dresscode: ‘A touch of Magenta’ (BN kleur)

Good food: Eten doe je op De Borrelnood! Er zijn diverse mogelijkheden voor een heerlijke maaltijd.

Line up: diverse DJ’s, de spetterende band Boutique 7 en Sax with the DJ!

Toegangstickets: €5,- pp, vanaf vrijdag 09/09 verkrijgbaar bij Salon 1813 (cash betalen), óf 16/09 aan de deur. LET OP: we verwachten een grote opkomst. Wil je verzekerd zijn van een ticket, wees er dan snel bij, want OP=OP!

100% Borrelnood
Na de 100e editie stopt De Borrelnood op zijn hoogtepunt. Oprichter Frank van der Meulen: “We hebben er goed over nagedacht. Je kunt doorgaan en met dubbele energie proberen dit niveau te handhaven en innovatief te blijven of na honderd keer stoppen. We hebben bewust voor het laatste gekozen. Het is tijd voor nieuwe initiatieven.  Stichting De Borrelnood blijft als zodanig bestaan en het bestuur blijft intact.”

Reizende Borrel
Honderd maanden geleden vond de eerste Borrelnood plaats in de toenmalig Loca, aan het einde van het Caterplein. Van der Meulen: “Een relatie van mij nodigde me uit op De Borrelnood in Amersfoort, hun maandelijkse borrel met vormgevers, oud collega’s, klanten, tekstschrijvers en dergelijke.” Dat moesten we ook in Apeldoorn hebben, dacht Van der Meulen. “Met toestemming van Wieger van Zetten (één van de initiatiefnemers van de Borrelnood in Amersfoort) adopteerden we logo en naam en pasten het aan met een klein koninklijk kroontje.”

Met een handvol aanmeldingen op Hyves leek het enthousiasme voor De Borrelnood nog niet echt groot. “Ik spoorde vrienden en kennissen aan om zich toch even aan te melden. Met moeite kwam de teller op twintig man.” Maar vanaf het eerste begin kwamen er ca 80 mensen wat zich door de jaren heen tot soms record hoogtes aanvulde, met de editie in De Villa als hoogtepunt.

Na een aantal edities in Loca is De Borrelnood een reizende borrel geworden en wisselde elke maand van locatie. “In het begin hadden we ook altijd een loterij, kunst, een foto of een schilderij en werden vele activiteiten op vrijwillige basis gedaan. Ook dat is ondertussen anders. Na zoveel edities wordt het steeds moeilijker om mensen/bedrijven te vinden die zonder vergoeding iets doen, of het ontbreekt hen aan tijd.”

Na een oproep vormde zich destijds een bestuur. Inmiddels is De Borrelnood een stichting. Tussentijds zwaaide Tamara Buis een aantal jaar de scepter bij De Borrelnood en trok Van der Meulen zich tijdelijk terug. Het bestuur bestaat op dit moment uit zeven zeer enthousiaste ondernemers.

Eigen editie

De 100e editie is een ‘eigen’ editie en wordt voor een deel vanuit de pot van De Borrelnood gefinancierd. “Hier hebben wij jaren voor gespaard, door maandelijks de kleine vergoedingen van uitbaters van eerdere Borrelnoodlocaties opzij te zetten.”

 

Borrelnood bedankt
Honderd edities betekent: jarenlange bijdrage van Apeldoornse ondernemers, uitbaters, sponsoren, oud-bestuursleden en talloze bezoekers. Het bestuur bedankt iedereen voor zijn/haar inzet om elke editie weer tot een succes te maken.

 

De Borrelnood
De Borrelnood’ is een initiatief van én door Apeldoornse creatieven zonder een commercieel karakter! Iedereen die werkzaam is in de creatieve branche of ‘iets’ heeft met deze beroepsgroep is van harte welkom! Elke derde vrijdag van de maand ontmoeten de vrienden van ‘De Borrelnood’ elkaar vanaf 17:00 Hier kun je kennis en ideeën uitwisselen, nieuwe mensen ontmoeten en prettige gesprekken voeren. Het lijkt misschien op een netwerkbijeenkomst maar dat is het niet!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Borrelnood

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!