Boschbad sluit het zwemseizoen ‘gewoon’ af met hondenzwemmen

Woensdag 9 september 2020

Door Amrutha Mol

Het jaarlijkse zwemseizoen wordt bij het Openluchtbad Boschbad afgesloten met Hondenzwemmen. Deze jaarlijkse gebeurtenis ziet er nu alleen wel iets anders uit dan normaal. Maar op zondag 27 september 2020 kunnen zowel baasjes met hun hond van 13.00 uur tot 16.00 uur een laatste duik te nemen in het zwembad.

Hondenbezitters zijn dus welkom om samen met hun favoriete viervoeter een sprong te wagen. Het tarief is 3,50 euro per hond, waarbij maximaal 2 baasjes gratis mogen aansluiten per hond. Reserveren is verplicht en gaat via boschbad.nl. Dat is even anders dan andere jaren, vertelt Jelisa de Vries van Accres. “We hebben wel een maximum aantal bezoekers. Daarom werken we ook met een ticketsysteem en moeten mensen vooraf hun ticket reserveren via de website. Verder houden we de coronamaatregelen in acht. We hebben looproutes, schermen voor de kassa, een beperkt aantal bezoekers, je kan alleen maar pinnen en we proberen de 1,5 meter in acht te nemen. Eerst was er nog twijfel of het Boschbad überhaupt wel open kon, maar toen dat ook open kon was er geen twijfel meer: het Hondenzwemmen zou nu echt door gaan.”

Vereniging voor Berner Senner en Newfoundlanders

Het hondenzwemmen gaat van start met een zwembad vol Berner Sennen en Newfoundlander honden. ’s Ochtends van 10.30 tot 12.30 uur is het bad exclusief gereserveerd voor de leden van Lola’s Berner Sennen – Newfoundlander wandel- en evenementen club. Naar verwachting komen er circa 170 honden voor een plons in het recreatiebad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!