Bouw Schatkamer van Zuid begonnen

Dinsdag 22 mei 2012

Door Nataliefde

Randy Gasper

Gistermiddag mocht gedeputeerde van de provincie Gelderland Jan Jacob van Dijk de symbolische eerste gaten graven op het braakliggende terrein aan de Aalscholverweg in Apeldoorn Zuid. Hiermee is de bouw van in totaal 250 woningen van de zogenaamde Schatkamer van Zuid officieel gestart. Al borrelend en gebakjes etend werd het nieuwbouwproject  door aanstaande bewoners, wethouder Detlev Cziesso, gedeputeerde Van Dijk en andere belangstellenden gevierd. De Schatkamer van Zuid is een project van de gemeente, provincie, Woonmensen en Ons Huis.

Spannend
Het heeft een tijd geduurd voordat het nieuwe bouwproject echt van de grond kwam. Er was onenigheid vanuit Brussel over zogenaamde ongeoorloofde overheidssteun. Vanwege de crisis zijn de oorspronkelijke plannen aangepast. Zo komen er meer betaalbare sociale huurwoningen dan eerst gepland was. Van Dijk sprak tijdens de feestelijke bijeenkomst zijn genoegen uit over het feit dat de bouw doorgaat. Hij vindt het allemaal “buitengewoon spannend”, ook omdat hij vermoedt dat de bouw over drie tot vier jaar in de problemen komt vanwege te weinig vakkundig opgeleid personeel.

Passerel
Zorgcentrum mensen met een verstandelijke handicap, de Passerel, krijgt het eerste te bouwen woningcomplex met twaalf woningen. De directeur, Freddie Wools, is juist optimistisch over de bouwsector. “Het tempo in de doorstroom in de bouw zorgt voor voldoende werkgelegenheid van jonge werknemers. Ik maak me geen zorgen.” Hij vindt de bouw van een wooncomplex voor verstandelijk beperkten “geen kleine, maar een grote stap voorwaarts”.

Industrieel
De woonwijk die tussen de Mezenweg en Savornin Lohmanstraat ligt zal zowel bestaan uit huur- en koopwoningen in de sociale en vrije sector. De buurt zal het oorspronkelijke industriële karakter zoveel mogelijk behouden. Er zijn nog woningen beschikbaar. Zie schatkamervanzuid.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?