Brandweerauto uit de bocht aan de Vosselmanstraat

Zondag 8 januari 2017

Door Daniel van Harmelen

In het centrum van Apeldoorn is zondagmiddag 8 januari een brandweerwagen tijdens een uitruk omgevallen. De wagen heeft een huis geramd. De wagen kwam met hoge snelheid langs, op weg naar een brand in Teuge.

Omwonende Adèle Reiss schrok zich kapot toen, tussen de sirenes door, een harde knal te horen was. ,,Vuurwerk, dacht ik eerst. Maar dan kijk je naar buiten en dan ligt staat daar ineens een brandweerauto tegen een huis. Ik sta er nog van te trillen,” vertelt ze. ,,Er was gelukkig snel hulp bij.” Op twitter zette zij foto’s van het ongeluk.

(artikel gaat onder afbeelding verder)

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland laat weten dat de twee inzittenden lichtgewond zijn en ter controle in het ziekenhuis zijn. De bewoonster kwam met de schrik vrij, de schade aan haar huis lijkt vooralsnog mee te vallen. De oorzaak van het ongeluk is onbekend. De politie zal onderzoek doen waarom de wagen kantelde en het huis ramde.

Het gaat om een tankwagen met een capaciteit van 16.000 liter, die ter assistentie meeging naar een brand in een showroom in Teuge. Volgens woordvoerder Rob Nederhof heeft het uitvallen van de tankwagen weinig consequenties gehad voor het beheersen van die brand.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?