Buitenbad Malkander gaat weer open

Dinsdag 23 februari 2021

Door Redactie

De Gemeente Apeldoorn en het College van B&W hebben besloten dat Aquacentrum Malkander hun buitenbad weer mag openen. Dit moet alleen wel onder strikte maatregelen waar het zwembad zich aan moet houden. De opening van het buitenbad geldt momenteel alleen voor baanzwemmen en trainingen.

Maatregelen

Het bad kan natuurlijk niet zomaar open gaan. Malkander heeft strikte maatregelen waar alle bezoekers zich aan moeten houden, daarbij zit ook de 1,5 meter regel. Elk uur mogen nieuwe zwemmers het bad betreden. Er mogen 12 mensen aanwezig zijn per tijdsblok en ook alleen op reservering. Bezoekers mogen het gebouw niet betreden en kunnen ook niet binnen omkleden, dus je moet je zwemkleding al aanhebben. Naast het bad is een tent geplaatst om persoonlijke spullen neer te zetten.

De opening van Malkander is ook een test om te zien hoe alles verloopt. De hoop is dat, dankzij de test bij Malkander, er sneller ook bij het Boschbad gezwommen kan worden. Er zijn plannen om de buitenbaden eerder te openen en ook vroeger in het voorjaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!