Buitenbad Malkander gaat weer open

Dinsdag 23 februari 2021

Door Redactie

Archief Apeldoorn Direct | Joanna Kobus

De Gemeente Apeldoorn en het College van B&W hebben besloten dat Aquacentrum Malkander hun buitenbad weer mag openen. Dit moet alleen wel onder strikte maatregelen waar het zwembad zich aan moet houden. De opening van het buitenbad geldt momenteel alleen voor baanzwemmen en trainingen.

Maatregelen

Het bad kan natuurlijk niet zomaar open gaan. Malkander heeft strikte maatregelen waar alle bezoekers zich aan moeten houden, daarbij zit ook de 1,5 meter regel. Elk uur mogen nieuwe zwemmers het bad betreden. Er mogen 12 mensen aanwezig zijn per tijdsblok en ook alleen op reservering. Bezoekers mogen het gebouw niet betreden en kunnen ook niet binnen omkleden, dus je moet je zwemkleding al aanhebben. Naast het bad is een tent geplaatst om persoonlijke spullen neer te zetten.

De opening van Malkander is ook een test om te zien hoe alles verloopt. De hoop is dat, dankzij de test bij Malkander, er sneller ook bij het Boschbad gezwommen kan worden. Er zijn plannen om de buitenbaden eerder te openen en ook vroeger in het voorjaar.

Lezersactie: Heerlijke HighTea met gratis prosecco en glaasjes

Bestel nu voor maar € 39,50 via Apeldoorn Direct

Bestel snel deze High Tea en voor je het weet staat deze goed gevulde etagère van HighTea Apeldoorn bij jou op tafel, inclusief sfeervolle aankleding om jullie high tea helemaal af te maken.

Bestel nu

Meer lezen over stad

Elke maandag ons nieuws in de mail?