Burgemeester blikt terug op rustige demonstratie Zwitsalterrein

Woensdag 3 februari 2021

Door Tim Uilen

Archief Apeldoorn Direct

De spanning zat er afgelopen zondag, 31 januari, bij veel Apeldoorners in. Op het Zwitsalterrein was toen een demonstratie tegen de coronamaatregelen. In heel Apeldoorn was een noodverordening van kracht, aangezien in Nederland er andere demonstraties uit de hand waren gelopen. Uiteindelijk bleek het, door de organisatie genoemde, ‘kopje koffie’ ook echt een kopje koffie te zijn. Er hing tijdens de demonstratie een gemoedelijke sfeer en er werd dus daadwerkelijk koffie gedronken.

Terugblik van de Burgemeester

Burgemeester Ton Heerts sprak in een YouTube video over de dag en de bijeenkomst. “Ik ben dan ook opgelucht dat het goed gegaan is hier in Apeldoorn”, zegt Heerts, na het benoemen van de landelijke demonstraties die uit de hand zijn gelopen. “Het is belangrijk dat mensen hun mening kunnen blijven geven.”

Hij vervolgt: “En daarom wilden we ook de bijeenkomst niet van te voren al verbieden hier in Apeldoorn.” Verder meldt hij nog dat er buiten de demonstratie 3 mensen zijn aangehouden, deze mensen waren in het bezit van slag- en steekwapens. De burgemeester complimenteert nog één van de demonstranten, deze persoon riep via een megafoon op om volgens de maatregelen naar huis toe te gaan. Ton Heerts bedankt de inwoners, bedrijven en politie voor het meewerken aan deze positief verlopen dag in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!