Gemoedelijke sfeer tijdens ‘koffiedrinken’ op Zwitsalterrein

Zondag 31 januari 2021

Door Redactie

Apeldoorn zag vandaag, zondag 31 januari, letterlijk blauw van de politie. Wie via de snelweg Apeldoorn probeerde in te komen, werd eerst gecontroleerd. Alles vanwege het aangekondigde ‘koffiedrinken’ op het Zwitsalterrein. Ondernemers haalden hun terrassen weg, zoals je vanmorgen kon lezen, maar het bleek allemaal redelijk loos alarm.

Burgemeester Ton Heerts kondigde een noodbevel af voor de hele bebouwde kom van Apeldoorn. Want het kon maar zo allemaal uit de hand gaan lopen, zoals al te zien was in eerdere steden waar ‘koffiegedronken’ werd.

Festivalgevoel

Maar van een gespannen of agressieve sfeer bleek geen sprake, zo merkte onze verslaggever op. “Het voelde eerder als een festival”, meldt hij. “Er werd ook door sommigen daadwerkelijk koffie gedronken en er was een opening- en slotwoord door de organisatie.”

Daarnaast merkt hij op dat alles heel gemoedelijk en vreedzaam verliep. “Ik denk dat Apeldoorn hierin als voorbeeld gezien kan worden. Het is goed gegaan, al was de beveiliging natuurlijk erg strak. De ME was ook aanwezig, maar stond verdekt opgesteld.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!