Burgemeester: ‘Het is nu crisistijd, geen vakantietijd’

Vrijdag 3 april 2020

Door Redactie

Still uit de video

,,Het wordt mooi weer de komende dagen. En normaal gesproken trekken we er dan op uit en verheugen we ons op de paasdagen en de meivakantie die voor de deur staan. Helaas, het is nu crisistijd, en geen vakantietijd.” Zo begint burgemeester Ton Heerts de nieuwe video die de gemeente Apeldoorn heeft gepubliceerd.

,,En dus is het dringende advies: blijf zoveel mogelijk thuis”, vervolgt hij. Daarbij begrijpt hij dat dit geen leuke boodschap is, zeker niet voor de ondernemers in de recreatiesector. ,,Want zij hebben de afgelopen maanden en weken nog geïnvesteerd in hun vakantieparken en campings om hun gasten weer te kunnen ontvangen.”

Hij snapt ook dat het misschien wel een verwarrende boodschap is. ,,Want als mensen thuis moeten blijven, waarom mogen de vakantieparken dan toch open? Die vraag hebben we veel gekregen.
Die verwarring is begrijpelijk en we hebben de afgelopen dagen ons best gedaan om in persoonlijke contacten met een aantal ondernemers uit te leggen waarom dat zo is. Dat we dat besluit juist genomen hebben om de ondernemers nog enige lucht te geven.”

Toch benadrukt hij dat we middenin in een crisis zitten. ,,Een flinke crisis. Daar heeft iedereen last van. De overheid doet echt haar stinkende best om iedereen zoveel mogelijk te steunen, maar we kunnen dit niet alleen. We hebben iedereen nodig.”

Ook onder meer de Commissaris van de Koning, John Berends, sluit zich aan bij deze oproep.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!