Burgermeester Dick van Hemmen loopt stage bij MEE Veluwe

Vrijdag 3 december 2010

Door mraben

Burgemeester Hemmen van Nunspeet liep stage bij MEE Veluwe

Net als andere Statenleden, raadsleden, burgemeesters, wethouders en ambtenaren liep Dick van Hemmen , burgemeester van Nunspeet, stage in het kader van de Week van de Jeugdzorg. Deze week is bedoeld om de positieve kanten van de jeugdzorg voor het voetlicht te brengen. Het is een initiatief van de Provincie Gelderland, in samenwerking met vertegenwoordigers van de Branche Jeugdzorg Gelderland.

Dinsdag 16 november mocht ik, in het kader van de Week van de Jeugdzorg, stage lopen bij een instelling die betrokken is bij de jeugdzorg. MEE Veluwe toonde zich bereid om als stagebegeleider op te treden. Ik begon in Apeldoorn waar ik werd bijgepraat door Marijke Ros over Integrale Vroeghulp en door Ria Sybersma over Vroegsignalering bij jonge kinderen door middel van video-observatie. We deden dit in het CJG Apeldoorn Zuid (Centrum voor Jeugd en Gezin). Betrokken medewerkers overtuigden mij van het belang van een vroege, preventieve aanpak. Het was boeiend en inspirerend. Daarna heb ik me verplaatst naar Harderwijk, ROC-Landstede, waar ik instroomde bij het startsymposium ‘Liefde is’. Ik volgde een workshop ‘Boys en Girls’ door MEE-consulent Jolanda Bergsma. Indrukwekkend, maar ook verbijsterend hoe subtiel loverboys hun slachtoffers in het prostitutiecircuit weten te brengen. Uit de discussie bleek me dat we dit probleem serieus moeten nemen, ook op de Noord Veluwe. Goed dat we als burgemeesters aandacht gaan geven aan dit thema.

Preventie en interventie
Tot slot een evaluerend gesprek gehad onder leiding van Erika Heerema en Marjorie Veeneman, MEE-vrijetijdsconsulent onder andere in Nunspeet. Tal van aspecten passeerden de revue zoals eenzaamheid, gebrek aan sociale aandacht en alcoholgebruik. Hier liggen nog wat taken voor ons als gemeentebestuurders.
Samenvattend, ik ben opnieuw onder de indruk gekomen van betrokkenheid en deskundigheid van de professionals. De jongerenproblematiek vraagt om aandacht. Niet tijdig interveniëren kan leiden tot criminaliteit en blijvende beschadiging. Ik dank alle MEE-medewerkers voor hun openhartige opstelling en hun enthousiaste verhalen. Zeer aanbevolen voor de collega’s.

Kijk voor meer informatie op www.weekvandejeugdzorggelderland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!