Canadese verjaardagstulp bloeit ook in Apeldoorn

Maandag 7 november 2016

Door Redactie

In 2017 bestaat Canada 150 jaar. Ter gelegenheid daarvan is op 9 mei jl. in Toronto de ‘Canada 150’ tulp gepresenteerd.
Deze tulp, in de kleuren van de Canadese vlag en met een Oranjeaccent, verbeeldt dankbaarheid en de vriendschap tussen Canada en Nederland.

Van kust tot kust zijn in Canada ruim 7 miljoen tulpenbollen geplant. En als enige stad in Nederland zal volgend voorjaar ook in Apeldoorn
de ‘Canada 150’ tulp in bloei staan! Het Apeldoorn Burlington Comité en Gelre Association International zijn er met medewerking van de gemeente Apeldoorn in geslaagd om de afgelopen zomer 22.400 tulpenbollen aan te schaffen.

Op woensdagochtend 9 november as. zullen kinderen van de Heuvellaanschool, begeleid door medewerkers van de gemeentelijke afdeling Beheer en Onderhoud, om 11:00 uur in het Oranjepark de laatste tulpenbollen planten. De overige tulpenbollen zijn verspreid in de stad op een aantal markante plaatsen geplant.

Apeldoorn Burlington Comité en Gelre Association International organiseren in de periode 8 april 12 november 2017 in samenwerking met een aantal Nederlandse en Canadese organisaties een meerdaags programma ter gelegenheid van de viering van 150 jaar Canada.

Zie ook: www.apeldoornburlington.nl en www.worldproef.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!