Cliënten zorginstellingen gaan Oranjepark Apeldoorn opfleuren

Dinsdag 24 juni 2014

Door Redactie

Redactie


Het Oranjepark in Apeldoorn krijgt vanaf deze week een groene impuls. Zorginstellingen Pluryn, IrisZorg en ’s Heeren Loo starten donderdagmiddag 26 juni met een proefproject waarbij cliënten van de instellingen het onderhoud gaan verzorgen van bloemperken en groenperken in het Oranjepark.

Dit proefproject is een initiatief van de drie zorginstellingen in samenwerking met de eenheid Beheer & Onderhoud van de gemeente Apeldoorn. De gemeente levert plantjes aan. De cliënten van Pluryn, IrisZorg en ’s Heeren Loo gaan deze bloemen inplanten, en zullen deze voortaan ook 2 dagdelen per week onderhouden. Ook zullen ze zwerfvuil opruimen in het park. De proef duurt 6 maanden. Daarna wordt bekeken of het project wordt voortgezet.

Participeren

Het project ‘Kleur in de stad’ is ontstaan op initiatief van de drie zorginstellingen. Het beheer en onderhoud van het groen in het Oranjepark is een mooie vorm van dagbesteding voor hun cliënten en een mooie manier voor de instellingen om met elkaar samen te werken. Ook biedt het de cliënten de kans te participeren in de stad, iets terug te doen voor de samenleving, en weer wat kleur terug te brengen in de stad. Apeldoorn heeft de afgelopen jaren namelijk flink bezuinigd op het groenbeheer in de stad, waardoor de kleurrijke perken met eenjarige bloemen en planten zijn verdwenen. De cliënten van Pluryn, IrisZorg en ’s Heeren Loo zullen voortaan 2 dagdelen per week aan het werk zijn in het park. De werkploegen bestaat uit 6 mensen (2 cliënten per instelling) en een hovenier die hen begeleidt.

Kick-off donderdag 26 juni

De start van het project is donderdag 26 juni om 14.00 uur. Cliënten van Pluryn, IrisZorg en ’s Heeren Loo zullen dan samen met de wethouders Detlev Cziesso (Beheer & Onderhoud) en Paul Blokhuis (Zorg & Welzijn) van de gemeente Apeldoorn de eerste bloemen aanplanten. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Oranjepark Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!