Cloudmachine pakt Gigant Café in

Maandag 25 maart 2013

Door Redactie

Henk Schrier

Zeer veel mensen zijn zondagmiddag 24 maart naar Gigant Café gekomen. Het zal iets te maken hebben met Leo Blokhuis. Hij is in verschillende media zó enthousiast over Cloudmachine, dat er veel belangstelling voor het bandje is. De band is ook nog eens gratis te beluisteren in het café, dus wat willen we nog meer?

Ik ken Cloudmachine helemaal niet, dus laat me graag verrassen. Wat hoor ik? Ik hoor lekkere jaren tachtig pop, een heerlijk orgeltje, een band die goed op elkaar is ingespeeld en een stem die het houdt tussen Bono en John Waite. De liedjes klinken makkelijk in het gehoor. De Vrouw zegt dat het wel wat weg heeft van Coldplay, maar ik weet dat De Vrouw dat van heel veel bandjes zegt. Ik weet ook dat Coldplay alles bij elkaar gejat heeft wat je maar bij elkaar kan jatten, dus ik houd mijn mond dicht.

In de flyer van Gigant lees ik dat ik liedjes à la John Lennon en Tom Waits moet horen. Ik weet niet zo heel veel van John Lennon, maar wel veel van Tom Waits. Van hem hoor ik helemaal niets terug. Waar die vergelijkingen vandaan komen, is mij dan ook een compleet raadsel. Ik concludeer dan ook dat Cloudmachine een eigen stijl heeft, die niets weg heeft van John Lennon of Tom Waits.

Ik sta een tijdje te kijken en te luisteren en zie een band die serieus aan het werk is. Dan weet ik wat ik mis. Het is humor. De band lijkt zichzelf zo serieus te nemen dat ik geen enkele spelvreugde zie. Toch moet die er zijn, lijkt me.

Cloudmachine: lekkere liedjes, mooie sound, veelbelovend. John Lennon, Tom Waits en Leo Blokhuis snel weer vergeten. En de lol erbij denken.
Het publiek in Gigant Café is razend enthousiast. Het applaus is niet van de lucht. En terecht. Deze band gaat het maken!
Ik ben benieuwd hoe de band goed uitversterkt op het poppodium klinkt!


Apeldoorn, maart 2013

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!